Тюремні нотатки: Кожна з нас навчиться свого, а потім разом будемо непереможними

Середа, 13 травня 2015, 14:47

"Українська правда" продовжує публікувати тексти з в'язниці, які передала Надія Савченко - українська льотчиця, викрадена 18 червня 2014 проросійськими сепаратистами, яка знаходиться відтоді в ув'язненні.

Правила гри: в партнерстві з Kyiv Post, Української Правдою, Huffington Post та іншіми газетами і журналами, запускаємо подвійний виклик: пам'ятайте Надю і робіть все, абсолютно все, щоб домогтися ії звільнення. 

*   *   *

1. "Мене коли сюди посадили, я камеру відразу прибирати почала і вгледівши павучка – ганялась за ним, щоб його прибити, а потім подумала, що ж я роблю!? Це ж тепер мій єдиний друг, живе створіння. З тих пір павучок в мене живе і іноді вилазить на стіл іпрогулюється коли я обідаю. Спостерігати за ним цікаво. Він дуже маленький. Я подумала,       що ти такому сусідству не зраділа б, але мені й то за радість :о) Ну це в мене був час танатхнення, то я розписалась. Сподіваюсь в тебе буде час це читати, бо в мене за звичай  дуже мало часу твої листи читати, на жаль, а взяти із собою не можна".

2. "Пройшов вже тиждень. Скоро повинні прийти адвокати. Сьогодні цілий день йде дощ. Нарешті! Спека вже дістала. Зранку до мене на прогулочний дворик, стіни якого з бетону, підлога з асфальту, а стеля із залізного дроту та сітки – залетіла пташка. Маленька, схожа на горобця, але з тоненьким дзьобом. Побула, правда не довго, але може ще прилетить. Це вперше залітала. Тепер в мене є ще один друг тут, крім павучка, і мене ще тут залишать на два місяці, виродки!"

3. "Часу в мене тут хоч греблю гати! А от часу побути з тобою – дуже не вистачає. Хлопці, адвокати, приходять не надовго, і завжди треба стільки справ розглянути, стільки кореспонцедції перечитати, що не встигаю тобі нормально відповісти. Заготовки пишу заздалегідь, ось як цю, а проходить час і вони вже не актуальні, та ще й говорити доводиться путанками, щоб ніхто крім нас не зрозумів… Найбільше мене зараз турбує те, що у вас грошей немає.

4. Мені дуже шкода, що тобі довелося залишити архітектуру. Ну час зараз такий, що все руйнується, але ж потім треба буде будувати. Вірю, що твої мости ще попереду: в Луганську – міст "Українських Націоналістів", в Донецьку – міст "Правого Сектору"! ;)
Я зараз тобі навіть трохи заздрю. Ти зараз набуваєш колосального життєвого досвіду, в той час як я, "герой уявний", просиджую півроку свого життя у в’язниці, та ей  в камері-одиначкі. Хоч би в загальній. То може тюремних премудростей навчилася б, а так…

Але все що нас не вб’є – зробить нас сильнішими! Кожна з нас, в свою чергу навчиться свого, а потім разом будемо непереможними!

5. "Коли писала звернення до свого народу і казала, що гроші – не надсилати, а підтримувати мене духом, про тебе я тоді щось не подумала і гадала що ти ще працюєш, і хотіла щоб ти зрозуміла, що не потрібно мене так р’яно визволяти. Чорт мене не візьме! Але ти права, я б за тебе теж хвилювалася і з шкірі лізла."

 Надія Савченко

Колонка – матеріал, який відображає винятково точку зору автора. Текст колонки не претендує на об'єктивність та всебічність висвітлення теми, яка у ній піднімається. Редакція "Української правди" не відповідає за достовірність та тлумачення наведеної інформації і виконує винятково роль носія. Точка зору редакції УП може не збігатися з точкою зору автора колонки.
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

"Мобілізаційний" закон: зміни для бізнесу та військовозобов'язаних осіб

Чому "Азов" досі не отримує західну зброю? 

Навіщо потрібен держреєстр осіб, які постраждали внаслідок агресії РФ

Чому бізнесу вигідно вкладати кошти в освіту та хто повинен контролювати ці інвестиції

Як нам звучати у світі? В продовження дискусії про класичну музику

Як жити з травматичними подіями. Поради від психотерапевтки Едіт Егер, яка пережила Голокост, та її внука