Тюремные заметки: Каждая из нас научится своему, а потом вместе будем непобедимыми

32 просмотра
Среда, 13 мая 2015, 14:47
Надежда Савченко
народный депутат Украины, узница Путина

"Українська правда" продовжує публікувати тексти з в'язниці, які передала Надія Савченко - українська льотчиця, викрадена 18 червня 2014 проросійськими сепаратистами, яка знаходиться відтоді в ув'язненні.

Правила гри: в партнерстві з Kyiv Post, Української Правдою, Huffington Post та іншіми газетами і журналами, запускаємо подвійний виклик: пам'ятайте Надю і робіть все, абсолютно все, щоб домогтися ії звільнення. 

*   *   *

1. "Мене коли сюди посадили, я камеру відразу прибирати почала і вгледівши павучка – ганялась за ним, щоб його прибити, а потім подумала, що ж я роблю!? Це ж тепер мій єдиний друг, живе створіння. З тих пір павучок в мене живе і іноді вилазить на стіл іпрогулюється коли я обідаю. Спостерігати за ним цікаво. Він дуже маленький. Я подумала,       що ти такому сусідству не зраділа б, але мені й то за радість :о) Ну це в мене був час танатхнення, то я розписалась. Сподіваюсь в тебе буде час це читати, бо в мене за звичай  дуже мало часу твої листи читати, на жаль, а взяти із собою не можна".

2. "Пройшов вже тиждень. Скоро повинні прийти адвокати. Сьогодні цілий день йде дощ. Нарешті! Спека вже дістала. Зранку до мене на прогулочний дворик, стіни якого з бетону, підлога з асфальту, а стеля із залізного дроту та сітки – залетіла пташка. Маленька, схожа на горобця, але з тоненьким дзьобом. Побула, правда не довго, але може ще прилетить. Це вперше залітала. Тепер в мене є ще один друг тут, крім павучка, і мене ще тут залишать на два місяці, виродки!"

3. "Часу в мене тут хоч греблю гати! А от часу побути з тобою – дуже не вистачає. Хлопці, адвокати, приходять не надовго, і завжди треба стільки справ розглянути, стільки кореспонцедції перечитати, що не встигаю тобі нормально відповісти. Заготовки пишу заздалегідь, ось як цю, а проходить час і вони вже не актуальні, та ще й говорити доводиться путанками, щоб ніхто крім нас не зрозумів… Найбільше мене зараз турбує те, що у вас грошей немає.

4. Мені дуже шкода, що тобі довелося залишити архітектуру. Ну час зараз такий, що все руйнується, але ж потім треба буде будувати. Вірю, що твої мости ще попереду: в Луганську – міст "Українських Націоналістів", в Донецьку – міст "Правого Сектору"! ;)
Я зараз тобі навіть трохи заздрю. Ти зараз набуваєш колосального життєвого досвіду, в той час як я, "герой уявний", просиджую півроку свого життя у в’язниці, та ей  в камері-одиначкі. Хоч би в загальній. То може тюремних премудростей навчилася б, а так…

Але все що нас не вб’є – зробить нас сильнішими! Кожна з нас, в свою чергу навчиться свого, а потім разом будемо непереможними!

5. "Коли писала звернення до свого народу і казала, що гроші – не надсилати, а підтримувати мене духом, про тебе я тоді щось не подумала і гадала що ти ще працюєш, і хотіла щоб ти зрозуміла, що не потрібно мене так р’яно визволяти. Чорт мене не візьме! Але ти права, я б за тебе теж хвилювалася і з шкірі лізла."

 Надія Савченко

Реклама:
Уважаемые читатели, просим соблюдать Правила комментирования
Реклама:
Информационная изоляция Донбасса или Еще один "грех" Facebook
Почему невозможно таргетировать рекламу в соцсетях по всей Украине (укр.).
̶Н̶е̶ для прессы. Почему Раде следует восстановить прозрачность
Как Банковая планирует дальше блокировать назначение Клименко руководителем САП
Руководство страны может попытаться использовать ручную комиссию сейчас, затянув назначение Клименко на несколько месяцев и переиграть уже даже утвержденные результаты (укр.).
Кредиты и ипотека во время войны
Как государство поддерживает тех, у кого есть кредиты в банках и что делать, чтобы не допустить массового банкротства после войны? (укр.)
Зеленое восстановление транспорта: удобно для людей
Какие принципы следует учесть при восстановлении городов, чтобы улучшить систему общественного транспорта? (укр.)
Запустите малую приватизацию в условиях войны. Что для этого нужно?
Зачем возобновлять процесс приватизации во время войны? (укр.)
Оккупанты воруют украинское зерно: поименный список мародеров
Кто помогает вывозить и какие компании покупают у россиян украденное украинское зерно? (укр.)