Адвокати Лазаренка готові оскаржити у суді інформацію про висунення звинувачень екс-прем"єру

П'ятниця, 2 червня 2000, 13:45
Адвокати Павла Лазаренка вважають інформацію про висунення звинувачень неправдивою. У заяві, яку передала в УП адвокат Лазаренка Марина Долгопола, йдеться, що в окружному суді Північного округу штату Каліфорнія (Сан-Франциско) в США, "жодних судових засідань стосовно П.Лазаренка цими днями не проводилося."

"Насправді, - йдеться у заяві, - 1 червня цього року адвокатам П. Лазаренка, які його захищають в Америці, суд надав для знайомства матеріали, які надійшли від прокурора Північного округу штату Каліфорнія. "

Адвокат Марина Долгопола стверджує, що за інформацією, отриманою від осіб, які надають Лазаренкові допомогу на території США, "жодних злочинів на території США Лазаренко не чинив, коштів до США не переказував ."

Саме тому, вважає адвокат, "оприлюднена інформація про висунення судом міста Сан-Франциско звинувачення екс-прем'єр-міністру Павлу Лазаренку в Сполучених Штатах Америки має упереджений характер."

"Ця акція проти Павла Лазаренка немає жодного юридичного підґрунтя, є суто політичним кроком зацікавлених осіб," - заявила М. Долгопола. Адвокат не виключає зв'язку цієї акції з приїздом до України президента США Біла Клінтона.

"Ми передбачаємо, що ця акція проти Павла Лазаренка буде, на жаль, не останньою до засідання, призначеного у США на 24 липня цього року. В теперішній час адвокатами Павла Лазаренка вивчається питання щодо висунення судового позову у зв'язку з оприлюдненням цієї недостовірної інформації," - йдеться у заяві адвоката Павла Лазаренка.


"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...