Національна рада сформована. Кожному олігарху по своїй людині...

П'ятниця, 9 червня 2000, 16:00
Президент призначив свою частину Нацради з телебачення і радіомовлення. У вівторок він заявив про це, але не назвав прізвища своїх людей. Глава президентської адміністрації Володимир Литвин оприлюднив імена лише трьох. Трохи пізніше прес-служба повідомила ще одне ім'я.

До складу президентської частини Нацради увійшли президент компанії "Таврійські ігри" Микола Баграєв (на його рахунку PR-кампанія для "Зелених" на минулих парламентських виборах, кампанія на підтримку Кучми на президентських виборах "Обирай майбутнє" і активний PR референдуму за участю українських поп-зірок; кажуть, що він людина Деркача-молодшого), генеральний директор телерадіокомпанії ICTV Юрій Плаксюк (поінформовані джерела твердять, що це людина Віктора Пінчука), заступник міністра освіти Борис Холод та голова наглядової ради Агентства гуманітарних технологій Володимир Грановський.

Ймовірно процес тривав до останнього, про це може свідчити і те, що Кучма майже тиждень не називав своїх людей. І це не дивно - боротьба в президентському оточенні за право бути для нього "своїм" ніколи не закінчується. Провести своїх людей у другу четвірку було ціллю номер 1 для тих, кому не пощастило з "четвіркою" від Верховної ради, або здалося мало.

Повернемось на декілька тижнів назад, у травень, коли парламент розподіляв цей "ласий шматочок". Як пише завжди поінформоване "Зеркало недели", тут "найбільшу активність проявив Віктор Пінчук". Газета твердить, що "чим більше своїх людей він уведе в цю структуру, тим сильнішим буде його вплив на прийняття рішень. Ось чому один з найбільш впливових політиків країни почав бойові дії одразу на два фронти, маючи намір взяти активну участь у формуванні як президентської так і парламентської четвірки".

Нагадаємо, що пінчуковською людиною в частині Нацради від ВР є президент "Вуличного телебачення" Микита Потураєв. Від іншого впливового політика Олександра Волкова - генеральний директор студії "Веси" Віктор Лєшик, від СДПУ(о) (на думку того ж "Зеркала недели", скоріше від Зінченка ніж Суркіса-Медведчука) - Юрій Покальчук, який до лютого цього року очолював Асоціацію українських письменників. Микола Княжицький, який входив і до попереднього складу Нацради, пройшов від від фракції Народного Руха і "Реформи-конгрес".

Одразу після призначення парламентської четвірки почали висувати версії про те, хто увійде в президентську частину. Називали прес-секретаря президента Олександра Мартиненка, автора "Епіцентра" В"ячеслава Піховшека, президента НТКУ Вадима Долганова. Жоден із цих прогнозів не справдився.

Принаймні, можливість появи Мартиненка в Нацраді особисто президент виключає, передає "Інтерфакс-Україна". "Як тільки знайду кандидатуру прес-секретаря, тоді я його у Нацраду направлю", - сказав президент. Кучма впевнений, що "посада прес-секретаря на сьогодні не менш важлива не тільки для глави держави, але і для держави в цілому. Президент повідомив також, що пропонував обійняти посаду прес-секретаря послу України в Греції Юрію Сергєєву, але той відмовився, оскільки тільки почав працювати послом. Раніше Сергєєв очолював управління інформації МЗС України.

Отже, практично завершено формування органу, який займатиметься ліцензуванням мовлення на території України. Ця вісімка визначатиме, що дивитимуться жителі України регіонах і у столиці. За це члени нацради отримуватимуть близько 320-380 гривень.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...