Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Міжпарламентська співпраця в рамках СНД не є альтернативою євроінтеграції - Плющ

П'ятниця, 7 вересня 2001, 12:49
Голова Верховної Ради України Іван Плющ підкреслює важливість розширення міжпарламентської співпраці в рамках Міжпарламентської асамблеї СНД і зазначає, що це не суперечить євроінтеграційним прагненням України.

Про це йшла мова на зустрічі з генеральним секретарем Ради МПА СНД Михайлом Кротовим в п'ятницю у Києві. Зокрема, спікер висловився за необхідність обміну досвідом в рамках МПА в розробці податкового і пенсійного законодавств.

Плющ також зупинився на питаннях, пов'язаних з уведенням зони вільної торгівлі в рамках СНД.

Крім того, спікер українського парламенту вважає необхідним обмін досвідом в рамках МПА в сфері науки і освіти, оскільки країнам СНД необхідно створювати "якісно нову економіку".

Коло міжпарламентської співпраці в рамках МПА СНД дуже широке, і це не є альтернативою євроінтеграції, сказав Плющ. На його думку, ці напрями є взаємодоповнюючими.

У свою чергу, Кротов зазначив, що головним завданням МПА СНД є допомога державам, що входять до неї, в приведенні їх національних законодавств у відповідність з європейськими і міжнародними стандартами.

Європейський банк реконструкції і розвитку - сказав Генсек Ради МПА СНД – готовий надати асамблеї допомогу в розробці законодавства, що регулює відносини в сфері банків і фінансовій діяльності.

Інтерфакс-Україна








Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...