Новорічними привітаннями "заєдісти" порушили законодавство за двома статтями

Вівторок, 8 січня 2002, 12:21
Більшість мешканців Львова та області напередодні свят у своїх поштових скриньках знайшли листівки з різдвяними привітаннями від губернатора Львівщини. В цьому не було б нічого незвичайного, якби зверху на поштівці не було емблеми політичного блоку "За єдину Україну".

Як пояснив член правління львівської обласної громадської організації Комітет виборців України Орест Данчевський, у даному випадку спостерігаємо порушення законодавства принаймні за двома статтями. По-перше, це емблема, що є своєрідною агітацією блоку, до того ж, ще не зареєстрованого. По-друге, має місце використання губернатором службового становища в агітаційних цілях.

А от на думку окремих львівських політологів, прізвищ яких за їх бажанням не називаємо, емблему не слід сприймати як передвиборну агітацію. До того ж, листівки надходили до помешкань у різний час: від 30 грудня до 2 січня. За словами Ореста Данчевського, на сьогодні в області це не поодинокий випадок. Львівські таксі та біг-борди ще й досі рясніють рекламними плакатами політичних партій та блоків, зокрема, Народного руху України (блок Бойка) чи Соціал-демократичної партії (об’єднаної), або ж Аграрної партії України.

Українська служба радіо "Німецька хвиля"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News