Якщо Кінах піде у відпустку, в.о. прем'єра буде Кучма?

Понеділок, 18 лютого 2002, 15:23
Прем'єр-міністр Анатолій Кінах та інші міністри, які є кандидатами у депутати ВРУ за партсписками, на час до виборів не повинні залишати своїх посад та йти у відпустку.

Такої думки дотримуються 39,2% респондентів, опитаних Українським Центром Економічних та Політичних Досліджень ім.Разумкова. На думку
32,6% опитаних, чиновники мають залишити свої посади на час до виборів, ще 28,2% не змогли визначитися з відповіддю.

Такі дані дослідження оприлюднив УЦЕПД ім. Разумкова, яке проводилося з 30 січня по 6 лютого 2002 року, і в якому взяли участь 2012 респондентів віком від 18 років. Опитування проводилося у всіх регіонах України.

На питання "Чи вважаєте Ви, що на час вимушеної відпустки прем'єр-міністра керівництво Урядом повинен взяти на себе Президент України?"
більшість відповіла "так" - 55,9%. Не погодилися з цим твердженням 23,5%, і ще 20,6% не змогли відповісти на це питання.

У переліку питань, які ставилися респондентам, було і питання про колишнього майора Управління державної охорони Миколи Мельниченка.
Більшість респондентів відзначила, що їх "ставлення до Соцпартії після того, як в її виборчому списку з'явилося ім'я Миколи Мельниченка" не змінилося – 58,9%. Тільки у 4,2% опитаних ставлення покращилося, у 10,1% погіршилося, а 26,8% було складно визначитися.

На думку населення України "включення до назви деяких блоків прізвищ відомих політиків - лідерів інших політичних сил, або ж включення до першої п'ятірки людини, яка має таке ж прізвище, як у іншого відомого політика", є нічим іншим як намаганням цих партій чи блоків "пройти у парламент за рахунок чужої популярності". Такої точки дотримуються 39,7% респондентів. "Такі партії та блоки створюються для того, щоб відібрати хоча б частину голосів виборців у тих популярних партій або політиків чиї імена або назви вони використовують" – так думає 33,5% опитаних. З думкою про те, що це "нормальна ситуація і нічого поганого у цьому немає" погодилися 10,7%.

Тільки 14% респондентів вірять у те, що вибори 2002 року "пройдуть у відповідності до світових стандартів – демократично, прозоро, без тиску з боку влади". Переважна частина - 61,6% - категорично відкидає таке твердження, а не змогли дати відповіді на це питання 24,5% опитаних.

Читайте також:

Що Ющенку добре, те есдекам смерть

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування