Головатий - головний захисник Мельниченка

Понеділок, 4 лютого 2002, 12:15
Народний депутат Сергій Головатий захищатиме інтереси колишнього майора держохорони Миколи Мельниченка у Верховному суді, де у вівторок почнеться розгляд скарги Соцпартії на рішення Центрвиборчкому щодо нереєстрації Мельниченка кандидатом в депутати.

Угоду з Головатим підписано в неділю, повідомляє прес-служба Соцпартії.

Ще одним адвокатом Мельниченка на суді буде Сергій Салов.

Зараз Головатий є членом моніторингового комітету, а також головою регламентного комітету Парламентської Асамблеї Ради Європи.

26 січня ЦВК відмовив в реєстрації екс-майору за партійними списками СПУ внаслідок невірогідності відомостей, вказаних ним про місце його проживання, а також даних про термін його перебування в Україні протягом останніх п'яти років.

Міністерство юстиції зробило висновок для Центральної виборчої комісії про те, що Мельниченко "не витримав вимог закону про постійне проживання на території України протягом п'яти років".

Соцпартія звернулася зі скаргою до Верховного суду з проханням скасувати рішення ЦВК і забов'язати її зареєструвати кандидатом в народні депутати за багатомандатним виборчим округом Мельниченка. СПУ заявляє, що Мельниченко знаходиться за межами України на підставі міжнародних договорів, ратифікованих Україною.

На думку голови ЦВК Михайла Рябця, остаточно крапку на цій проблемі поставить Верховний суд.

Інтерфакс-Україна-Вибори

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування