Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Мороз розказав Добрянські про вибори все

Середа, 6 лютого 2002, 12:01
Лідер Соціалістичної партії України Олександр Мороз в середу під час зустрічі низки українських політиків із заступником держсекретаря США з глобальних питань Поли Добрянські передав їй перелік основних порушень виборчого законодавства в ході передвиборчої кампанії в Україні.

Серед основних порушень з боку органів виконавчої влади і суб'єктів виборчого процесу в грудні 2001 - січні 2002 років перелічені: примушення до вступу в партію, примусовий збір коштів на виборчу кампанію, а також інші факти порушення прав і свобод громадян, невиконання принципу рівності суб'єктів виборчого процесу, тиск на опозицію і ЗМІ; підкуп виборців, безкоштовне або за зниженими цінами надання товарів і послуг; використання службового становища в підтримку тієї або іншої політичної сили, поширення анонімної та неправдивої інформації.

У документі також наведені конкретні приклади по кожному з названих порушень.

Як повідомлялося, в ході візиту Добрянські планує зустрітися з президентом України Леонідом Кучмою, прем'єр-міністром Анатолієм Кінахом, віце-прем'єром Василем Роговим, главою Центральної виборчої комісії України Михайлом Рябцем, представниками різних партій, неурядових організацій, депутатами, журналістами.

Очікується, що на зустрічі з керівниками українських телевізійних каналів Добрянські висловить позицію адміністрації США відносно українських виборів, зокрема, з проблеми рівного доступу кандидатів в депутати до ЗМІ, насамперед, телебачення.

Пола Добрянські - американка українського походження, до останнього призначення очолювала Вашингтонський офіс Ради з питань закордонних справ (Council on Foreign Relations) - впливової неурядової організації.

Інтерфакс-Україна-Вибори

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...