"Росіян в Україні ображають!" Черномирдін готує ноту протесту

П'ятниця, 8 лютого 2002, 11:29
Посол Російської Федерації в Україні Віктор Черномирдін на зустрічі з керівництвом "Російського блоку" у четвер в Києві, обговорюючи підпалення приміщення Російського медіа-центру в Києві, висловив крайню стурбованість з приводу антиросійських провокацій і пообіцяв серйозно поставити це питання перед керівництвом України.

Лідер виборчого об'єднання "Російський блок" Олександра Свистунів відзначив під час зустрічі, що напередодні парламентських виборів в Україні деякі сили, які протидіють російсько-українському зближенню, "намагаються спровокувати скандал".

На думку Свістунова, підпал приміщення медіа-центру 6 лютого є "провокацією, направленою на створення напруженості у відносинах між Росією і Україною".

"Обурює той факт, що українська влада не намагається протидіяти цим провокаціям", - заявив лідер "Російського блоку", нагадавши, що за останні півтора місяця тричі зазнавав нападів: двічі постраждали його активісти, а в ніч на 30 січня був підпалений київський штаб "Російського блоку".

Увечері в середу невідомі кинули пляшку із запалювальною сумішшю у вікно будівлі, в якому знаходиться київський офіс громадської організації "Російський медіа-центр" за адресою Кияновський провулок 3/7. Пожежу вдалося загасити самим співробітникам "Росмедіацентру" за допомогою вогнегасників, ніхто з них не постраждав.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування