Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Під час виборів Кінах буде розриватися. Інші напишуть заяви на відпустку

Субота, 9 лютого 2002, 11:45
Прем'єр-міністр Анатолій Кінах заявив, що не піде у відпустку в період передвиборної кампанії, оскільки несе персональну відповідальність за збереження високих темпів економічного зростання в країні, досягнутих в минулому році.

"У мене немає ні посадового, ні морально-політичного права зараз йти у відпустку", - заявив Кінах в суботу в Дніпропетровську, де він перебуває з робочою поїздкою.

З його слів, в ситуації, коли Україна почала 2002 рік з досить високими показниками, одними з кращих в Європі, не можна допустити зниження ефективності і якості виконавчої влади, насамперед, Кабінету міністрів, і зробити людей заручниками гострої політичної конкуренції.

"З іншого боку, я буду робити все, щоб вибори до парламенту пройшли в умовах прозорої політичної конкуренції. Всі держслужбовці, включаючи міністрів, що балотуються в мажоритарних округах, безумовно, підуть у відпустку", - сказав прем'єр.

З його слів, відповідні заяви він вже отримав, однак не назвав прізвищ міністрів, які їх написали. Кінах сказав, що оголосить їх трохи пізніше.

Говорячи про членів Кабінету міністрів, що йдуть на вибори за партсписками, Кінах підкреслив, що рішення щодо них будуть прийматися "з урахуванням важливості тих задач, які вони вирішують для стабільного соціально-економічного розвитку країни".

Він висловив упевненість, що за допомогою громадських організацій при виконанні національного і міжнародного законодавства вибори в Україні пройдуть в чесній, прозорій політичній конкуренції.

Як повідомлялося, понад 20 членів уряду балотуються в депутати Верховної Ради, в зв'язку з чим з етичних міркувань президент Леонід Кучма запропонував всім чиновникам-кандидатам піти у відпустку з 9 лютого. Багато хто вже заявив про рішення взяти відпустку.

Інтерфакс-Україна-Вибори

Читайте також про те, як Кучма має намір замінити Кінаха на Дубину, в статті Юлії Мостової в тижневику "Дзеркало тижня"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування