Знімаючи Мороза, Банкова перевірила "кучмістів" на педикульоз

Вівторок, 5 березня 2002, 12:14
Лідер Соціалістичної партії Олександр Мороз "спокійно дивиться" на спробу 8-ми політичних сил зняти його з реєстрації кандидатом у депутати за демонстрацію передвиборчого ролику "Мат". "Це морально-психологічний тиск на СПУ", - заявив Мороз у вівторок на прес-конференції у парламенті.

"Банкова перевірила на педикульоз ряд сил – підпишуть чи не підпишуть. Підписали", - зазначив Мороз. За його словами блок "ЗаєдУ!" підготував скаргу вже 22 лютого, а інші пропрезиденські сили, підтримавши їх ініціативу, "засвідчили лояльність до влади, щоб зачепити шматок адмінресурсу" та у майбутньому розраховувати на сприяння з боку державних органів влади.

Водночас Мороз сподівається, що він не буде знятий з реєстрації. "До цього абсурду не дійде". На думку лідера соціалістів, немає причин, встановлених у законі, які б дозволяли позбавити його права бути обраним народним депутатом: "Я не купував виборців, не здійснював на них тиск, не купував подарунки, які можуть бути претензії?" – запитав він.

Мороз зазначив, що не хотів би розглядати юридичну сторону цього питання, "оскільки вона відсутня". Натомість він порадив ЦВК та Генеральній прокуратурі проаналізувати зміст передвиборчого фільму соціалістів, оскільки там є фрагменти, які стосуються діяльності цих органів. Він також висловив ідею переглянути перед дебатами з Наталією Вітренко передвиборчий ролик СПУ, а потім розпочати дискусію з лідером Прогресивних соціалістів щодо змісту фільму.

Мороз також повідомив, що СПУ діятиме згідно рішення Шевченківського суду Києва, який дозволив кандидатам у депутати використовувати ефірний час для агітації за партію чи блок. Як пояснив речник соціалістів Юрій Луценко, кандидати у мажоритарних округах від СПУ "орієнтуватимуться на місті, у тому чи пускати перед своїм 7-хвилинним виступом 3-хвилинне звернення Мороза".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...