Азаров звернеться до Потебенька за фактом наклепу

Четвер, 7 березня 2002, 10:50
Все написане у депутатському запиті Григорія Омельченка та Анатолія Єрмака щодо голови Державної податкової адміністрації Миколи Азарова про його "зловживання службовим становищем і лобіювання інтересів комерційної фірми", підставою для чого стала нібито копія листа глави адміністрації Президента України Володимира Литвина на адресу Азарова, "є брехнею і наклепом, а сама копія листа - грубо виготовлена підробка".

Про це йдеться у заяві голови ДПА Азарова. У заяві зазначається, що ДПА "ніколи не отримувала і не реєструвала листів подібного змісту".

Як наголошується у документі, прагненням зазначених депутатів є "за будь-яку ціну, навіть шляхом озвучування фальшивки, дискредитувати посадових осіб нашої держави".

Тому Азаров заявляє, що він "змушений звернутися до Генеральної прокуратури з офіційною заявою про порушення кримінальної справи за фактом підробки офіційного документа і наклепу" на нього.

У четвер Верховна Рада України підтримала депутатський запит Григорія Омельченка та Анатолія Єрмака до генерального прокурора України, голови Служби безпеки України щодо порушення кримінальної справи за фактом зловживання владою і службовим становищем главою адміністрації Президента Володимиром Литвином, головою Державної податкової адміністрації Миколою Азаровим та іншими службовими особами.

У запиті вимагається створити слідчо-оперативну групу із працівників Генеральної прокуратури та СБУ і провести повне, всебічне, об`єктивне розслідування усіх обставин ряду фактів, отриманих депутатами, зокрема підтримки Литвином та Азаровим фінансово-комерційної діяльності компаній "ТНК-Україна" і ЗАТ "ТНК-Україна-Інвест", сприяння офшорній компанії "Асміс", перерахування валютних коштів у банки США. За результатами розслідування пропонується дати правову оцінку діям Литвина, Азарова та інших службових осіб, в діях яких є ознаки злочину. Також депутати просять провести документальну ревізію фінансово-господарської діяльності ВАТ "ТНК", ПІІ "ТНК-Україна", ЗАТ "ТНК-Україна-Інвест" та інших компаній, які входять до їхньої групи, "Альфа-груп" і "Альфа-нафта" за період їхньої роботи на українському ринку.

Депутати просять перевірити, чи відповідає дійсності інформація про те, що службовці адміністрації Президента продали керівництву компаній "ТНК", ПІІ "ТНК-Україна", ЗАТ "ТНК-Україна-Інвест" та інших компаній, які входять до їх групи, "Альфа-груп" і "Альфа-нафта" відомості, що становлять державну таємницю.

У запиті зазначається, що згідно з отриманою депутатами інформацією "ТНК" - "Альфа груп" готують фінансову базу для "просування" своїх кандидатів до Верховної Ради України на виборах 2002 року, а також лідера виборчого блоку "За єдину Україну!" Литвина на президентських виборах 2004 року.

Омельченко і Єрмак наголошують, що "ТНК" - "Альфа груп" володіють достатньою інформаційною (телевізійний канал "Новий канал") та економічною базою, що дає можливість впливати на політичні процеси в Україні в інтересах американського капіталу і тих, хто за ним стоїть.

В інформації, яку отримали народні депутати, є й інші факти незаконних дій службових осіб адміністрації Президента, які також потребують перевірки.

До запиту додається лист Литвина до голови ДПА України Азарова, в якому він просить розглянути питання всебічного сприяння діяльності компанії "ТНК-Україна" та вжити заходів щодо розв`язання проблем з переведенням на певний рахунок банку "Зе банк оф Нью-Йорк" коштів від контракту між ПІІ "ТНК- Україна" та "Асміс-компані С.А".

UNIAN

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування