Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Литвин хоче якнайшвидше відчути владу

Вівторок, 4 червня 2002, 20:56
Голова Верховної Ради Володимир Литвин готовий погодитися "з усіма варіантами, які погодять керівники фракцій" під час переговорів щодо розподілу керівництва комітетів.

Таким чином Литвин прокоментував заяву лідера СПУ Олександра Мороза про те, що "четвірка" готова на компроміс лише у випадку, якщо головами 23+1 комітетів будуть її представники, а першими заступниками - члени фракцій "Єдина Україна" і СДПУ(О).

Литвин підкреслив, що виступає з позицій глави парламенту, а не керівника фракції, тому зацікавлений на найшвидшому початку конструктивної роботи Верховної Ради.

Зі слів Литвина, на засіданні всіх лідерів фракцій у вівторок "пройшла конструктивна бесіда", однак остаточне рішення ще не прийняте. Він зазначив, що лідери до середи проінформують членів своїх фракцій про хід переговорів.

Литвин також не виключив, що на засіданні в середу буде досягнута домовленість з питання про розподіл комітетів.

Заступник лідера КПУ Адам Мартинюк повідомив після зустрічі, що в ході засідання було напрацьовано два варіанти розподілу керівництва комітетами, які більш детально обговорять в середу вранці лідери шести фракцій.

Крім пропозиції "24 на 24", лідери обговорять також варіант, запропонований фракціями "Єдина Україна" і СДПУ(О), згідно з яким фракції "Єдина Україна" пропонується 7 комітетів, "Наша Україна" - 8, КПУ - 4,5, СДПУ(О) - 1, БЮТ - 2, СПУ - 1,5.

***

Спікер Володимир Літвін в інтерв'ю журналістам не підтвердив і не спростував інформації про надходження до Верховної Ради подання Генпрокуратури про надання згоди парламенту на притягнення Юлії Тимошенко до кримінальної відповідальності, зазначивши, що "якщо щось буде, то це буде розглядатися в сесійному залі".

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування