"Донецькі" порозумілися з опозицією у перерозподілі Нацради

Вівторок, 2 липня 2002, 12:52
Фракції "Наша Україна" Блоку Тимошенко, Соціалістичної партії України та Комуністичної партії України узгодили "консолідоване рішення" про розподіл посад у четвірці Національної Ради з питань телебачення і радіомовлення, повідомив журналістам один з лідерів соціалістів Юрій Луценко. За його словами, "Наша Україна" отримала право пропонувати дві кандидатури до парламентської четвірки, по одній кандидатурі внесуть фракції комуністів та "Регіони України".

При цьому, за словами Луценка, у відповідь на таку поступку соціалісти отримають пріоритетне право для затвердження свого кандидата членом Конституційного суду, ради Національного банку або іншого органу.

За інформацією "Української Правди", комуністи пропонуватимуть затвердити членом Нацради колишнього депутата Віктора Понеділка. Як повідомляють джерела УП, своїх двох кандидатів "Наша Україна" обиратиме серед екс-депутата Віталія Шевченка, екс-мера Львова Василя Куйбіди, керівника телекомпанії "Експрес-Інформ" Владислава Лясовського та працівника апарату Нацради Ігоря Куруса. Представник "Регіонів України" повідомив, що фракція вноситиме кандидата, який у парламенті минулого скликання не був затверджений членом Нацради.

Раніше голова Комітету Верховної Ради з питань свободи слова Микола Томенко повідомляв про намір до кінця сесії ініціювати рішення парламенту про висловлення недовіри членам Національної Ради з питань телебачення і радіомовлення.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування