Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Відблиски спостерігали, ніхто не стріляв, але всі версії про літак і ракету перевіряються

П'ятниця, 5 липня 2002, 13:32
Президент України Леонід Кучма виключає можливість вибуху української ракети в повітрі над Дніпропетровською областю поруч з ізраїльським літаком. "Я це виключаю", - заявив він на прес-конференції у п'ятницю в Копенгагені, додавши: "Це абсурд".

При цьому президент зазначив, що в Україні жодних навчань зараз не проводиться. Тим більше, сказав Кучма, "після сумних інцидентів у нас пуски ракет взагалі заборонені".

4 жовтня 2001 року над Чорним морем сталася катастрофа пасажирського літака Ту-154 російської авіакомпанії "Сибір" внаслідок влучення в нього української ракети С-200, випущеної під час навчань українських ППО у Криму. Внаслідок катастрофи загинуло 78 чоловік - 66 пасажирів (більшість - громадяни Ізраїлю) і 12 членів екіпажу.

Міністр оборони України Володимир Шкідченко також заявляє, що інформація, що з'явилася у ЗМІ, про можливий вибух української ракети поблизу міжнародного повітряного коридору над територією країни не відповідає дійсності.

"Ніяких пусків ракет з території України в цьому році взагалі не проводилося", - заявив він. Однак, за словами Шкідченка, сьогодні при Міністерстві оборони України створена робоча група, яка спільно з Міністерством з надзвичайних ситуацій, "перевіряє всі можливі версії".

"Остаточного висновку поки що немає", - сказав він агентству Інтерфакс-Україна.

Він повідомив, що Міноборони України провело "повний аналіз маршруту" літака, що виконував рейс Тель-Авів-Москва, про який йшлося у повідомленнях іноземних ЗМІ. Результати цього аналізу свідчать, що "немає підстав для такого повідомлення", підкреслив міністр. Як стверджує Шкідченко, рейсовий літак Тель-Авів-Москва "йшов за встановленим повітряним коридором і був на постійному зв'язку з диспетчером українського центру управління польотами". Однак, підкреслив він, "жодних тривожних повідомлень не було".

Тим часом, відблиски на висоті більше ніж 11 тисяч метрів бачив у ніч на п'ятницю в районі Дніпропетровська не тільки пілот ізраїльської авіакомпанії "Ел Ал", але і пілот літака Ту-154, що слідував рейсом "Екатеринбург". Про це повідомив заступник держдепартаменту України "Укравіація" Ярослав Скалько з посиланням на дані регіонального структурного підрозділу "Украероруху". "Аерорух" здійснює контроль за використанням повітряного простору, і здійснював супровід літаків в момент, коли віблиск спостерігали пілоти, про що проінформували українського авіадіспетчера.

Читати також

Не стріляйте в ізраїльського льотчика!


ОБГОВОРИТИ НА ФОРУМІ

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
09:36
У Держдепі пояснили, чому США не оголошували про постачання ATACMS Україні
09:32
Ціни на нафту зросли на тлі побоювань ескалації конфлікту на Близькому Сході
09:30
Європарламент вважає, що Угорщина "не зможе надійно виконувати" свою роль на чолі Ради ЄС
09:25
відеоНе встиг випустити жодної ракети: Сили оборони спалили російський "Бук-М1"
09:24
У США заявили, що Китай "обрав сторону" і не претендує на нейтралітет у війні РФ проти України
09:16
На Черкащині через атаку РФ пошкоджено об’єкт критичної інфраструктури, є постраждалі
09:08
Європарламент у боротьбі з відмиванням грошей схвалив ліміт готівкових платежів у 10 тисяч євро
09:04
За "злив" позицій ЗСУ настоятеля Святогірської лаври УПЦ МП арештували без права застави
08:46
Білий дім відреагував на вето Росії в ООН щодо нерозміщення ядерної зброї у космосі
08:43
Навіщо на фронті потрібні засоби РЕБ, чому їх критично не вистачає, чим це загрожує військовим
Усі новини...