Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Литвин не хоче контролю з боку свого колишнього шефа Кучми

Понеділок, 8 липня 2002, 13:36
Голова Верховної Ради Володимир Литвин вважає, що чинний парламент буде повноцінно здійснювати не тільки свої законодавчі функції, але і контролюватиме підзвітні органи виконавчої влади. Про це Литвин заявив у коментарі журналістам після закінчення погоджувальної ради.

За його словами, на цьому тижні депутати мають заслухати звіт уряду про виконання бюджету за перше півріччя 2002 року. За словами спікера, це рішення не є політичним, як думають представники Кабміну. Зумовлене воно функціями контролю, які покладені на парламент. "Верховна Рада може в будь-який момент заслухати звіт посадових осіб, на призначення яких вона дає згоду", - сказав спікер.

Литвин повідомив, що у парламента "нормальні стосунки" з Кабінетом міністрів і нинішня активність, пов'язана із звітом уряду, пояснюється тим, що "Верховна Рада починає у повному обсязі виконувати свої контролюючі функції".

Відповідаючи на питання про те, чи підконтрольний президенту нинішній парламент, Литвин сказав, що Верховна Рада є "вищим законодавчим органом, який не треба контролювати". "Сьогодні Верховна Рада підконтрольна народу, оскільки депутати багато працювали в округах", - зазначив Литвин та додав, що через це парламентарі як ніхто з інших чиновників відчувають "тиск виборців".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування