Україна підтримує чеченських терористів – МЗС Росії

П'ятниця, 1 листопада 2002, 17:14
Міністерство закордонних справ Російської Федерації звинуватило Київ у підмозі тероризму і вимагає закрити представництва Чечні на території України, повідомляє УНІАН з посиланням на високопосадового російського дипломата, який побажав залишитися неназваним.

За словами співрозмовника агентства, нота протесту МЗС РФ була зроблена в усній формі, але з конкретною вказівкою адрес чеченських представництв в Україні. Мотивом для протесту стало поширене серед російських і українських ЗМІ звернення "Апофеоз російського імперського шовінізму", підписане співголовами Інформаційного бюро Чеченської республіки Ічкерія при Одеській обласній організації РУХу (Українського Народного Руху) - головою Одеської обласної організації РУХу Віктором Цимбалюком і головою Українського відділення Всесвітнього конгресу вайнахів Хусейном Берсанукаєвим.

У цьому зверненні вказується, що "Група Бараєва здійснила акт відплати, перенісши війну з Ічкерії до Москви. Чеченські моджахеди-смертники у безвихідних умовах виявили більше людяності, ніж російські силові відомства і російський президент". Співголови Інформаційного бюро Ічкерії при Одеській облорганізації РУХу закликали світову спільноту "рішуче зажадати від російського керівництва негайно розпочати переговори з законно обраним президентом Ічкерії Асланом Масхадовим".

Водночас, голова комітету Державної Думи РФ по міжнародних справах Дмитро Рогозін, коментуючи УНІАН інформацію про ноту протесту МЗС РФ, заявив, що "мені про це нічого не відомо".

Крім України, "офіси сепаратистів" існують, за інформацією російського МЗС, в Естонії, Литві, Данії, Бельгії, Німеччині, Туреччині, Польщі, Чехії, Голландії, Грузії, ОАЕ, Катарі, повідомляє УНІАН.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування