Справа про "Кольчуги" матиме продовження не тільки в ООН?

П'ятниця, 15 листопада 2002, 18:24
Посол США в Україні Карлос Паскуаль вважає, що питання про можливий незаконний продаж радарних систем "Кольчуга" необхідно продовжувати обговорювати, зокрема, на рівні ООН.

Таку думку він висловив в інтерв'ю журналістам після зустрічі з главою парламентського комітету з іноземних справ Дмитром Табачником у п'ятницю.

Відповідаючи на питання журналістів про те, чи є можливим введення санкцій з боку США проти України у випадку, якщо вона не надасть повної інформації, що стосується "Кольчуг", Паскуаль відзначив, що це питання не обговорювалося.

"Для того, щоб починати дискусію про санкції необхідно мати позитивне рішення про те, що передача "Кольчуг" відбулася", - підкреслив Паскуаль.

Посол також нагадав результати висновків американо-британської експертної групи, що працювала в Україні з розслідування цього питання, згідно з якими, вони не змогли з'ясувати, чи відбулася передача цих радарних установок Іраку, чи ні.

Паскуаль підкреслив, що причиною таких висновків експертної групи стало те, що Україна сама запросила експертів з'ясувати це питання.

Він також відзначив, що питання про "Кольчуги" необхідно продовжувати обговорювати на рівні ООН, а також за іншими каналами.

У свою чергу, Табачник підкреслив, що в ході зустрічі сторони не обговорювали питання, що стосується участі ООН у розслідуванні справи про можливий незаконний продаж "Кольчуг" Україною Іраку.

За словами американського посла, у ході зустрічі сторони обговорили шляхи "поліпшення співробітництва між Україною і США". Паскуаль підкреслив, що, незважаючи на те, що зараз у двосторонніх відносинах відбувається "невеликий спад", американська сторона вважає, що необхідно робити практичні кроки для того, щоб "тримати двері відкритими, для того, щоб створювати позитивні реалії, завдяки яким будуть відкриватися нові форми співробітництва".

Паскуаль також додав, що в ході зустрічі обговорювалися питання про співробітництво між українським парламентом і американським конгресом, а також в інших сферах, де "у нас є багато загальних інтересів", зокрема, співробітництво в економічній сфері і співробітництво з питань безпеки.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування