Кучма до Праги їде заради одного засідання

Субота, 2 листопада 2002, 13:24
Президент України має намір взяти участь у заходах Празького саміту НАТО 21-22 листопада.

Як повідомила агентству "Інтерфакс-Україна" прес-секретар глави держави Олена Громницька, саміт складається з трьох складових: це Рада НАТО, засідання Ради євроатлантичного партнерства, мета якого - координація дій альянсу з партнерами колишнього СРСР, і комісія Україна-НАТО.

"Отже, говорячи про те, що президент їде до Праги, він мав на увазі участь в одному із заходів - Раді євроатлантичного партнерства", - сказала пресс-секретар Кучми.

Що стосується формату засідання комісії Україна-НАТО, то офіційний Брюссель ще не надавав документів з цього приводу, відзначила Громницька.

Як повідомлялося, у середу Рада НАТО прийняла рішення провести засідання комісії Україна-НАТО в рамках саміту Північноатлантичного альянсу в Празі на рівні міністрів закордонних справ.

Генеральний секретар НАТО Джордж Робертсон не приховував, що відмова альянсу від планів запросити на Празький саміт Кучму пов'язана з обвинуваченнями на адресу Києва в можливому продажі радарних установок Іраку.

МЗС України поки не дав відповідь, чи погодиться Україна з таким рішенням Альянсу.

У п'ятницю президент України Леонід Кучма заявив, що поїде на саміт НАТО до Праги. Він також відзначив, що залишаються проблеми щодо проведення в рамках саміту засідання Комісії "Україна-НАТО".

Україна з 1994 року є учасницею програми "Партнерство заради миру", а також членом Ради євроатлантичного партнерства, створеної в 1997 році після останнього засідання Ради північноатлантичного співробітництва. До РЄАП входять 44 держави.

Інтерфакс-Україна

Читайте також:

Кучма в Празі упаде в обійми Буша?

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...