Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

СДПУ (о) захищається від "відверто маргінальних" членів "Нашої України"

Середа, 6 листопада 2002, 16:10
Соціал-демократична партія України (об’єднана) закликає керівництво "Нашої України" відмежуватись від кампанії, розв’язаної представниками радикально-націоналістичного крила цієї організації проти голови СДПУ(о) Віктора Медведчука.

Як повідомляє прес-служба СДПУ (о), 31 жовтня 2002 року "Наша Україна" поширила наклепницьку заяву відомого діяча Українського Народного Руху та Спілки письменників Павла Мовчана стосовно того, що Віктор Медведчук нібито "був режисером звернення депутатів Криму до Верховної Ради з проханням надати російській мові державний статус".

Прес-служба СДПУ(о) наголошує на тому, що дії радикально-націоналістичного крила "Нашої України" завдають шкоди процесу консолідації української нації та порозумінню у середовищі політиків-центристів. СДПУ(о) звертає увагу на неприпустимість політизації Спілки письменників України, фактичного перетворення її на псевдолітературний додаток до "Нашої України".

СДПУ(о) висловлюється категорично проти будь-яких спроб спровокувати в Україні конфлікт на мовному грунті. Позиція соціал-демократів щодо мовного питання раціональна, морально обгрунтована та прозора: ми висловлюємося за відродження української мови як єдиної державної і проти утисків російської мови та мов національних меншин.

Як зазначено у заяві прес-служби, кампанію, яка має на меті політизувати мовне питання, очолили відверто маргінальні елементи, які не мають жодного відношення до української мови та культури – Павло Мовчан з товариства "Просвіта" та його соратник Анатолій Погрібний.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування