Cтуденти КПІ також повстали

Понеділок, 2 грудня 2002, 14:21
Студенти одного з найбільших і найавторитетніших вузів України, київського політеху вдадуться до страйку, якщо не буде задоволено ряд їх вимог до керівництва університету.

"3 грудня о 16 годині в Залі Вченої Ради Інституту має відбутися зустріч Комітету захисту інтересів студентів Київського Політехнічного Інституту з керівництвом вузу, яка повинна дати відповідь на питання про подальший розвиток ситуації у найбільшому навчальному закладі країни", - йдеться у заяві, розповсюдженій Комітетом.

26 листопада комітет, створений з ініціативи осередків Молодого Руху й Української студентської спілки, висунув до ректора КПІ низку вимог, серед яких скасування рішення про збільшення плати за проживання у гуртожитках, пом’якшення пропускного режиму, обмеження сваволі служби безпеки вузу. Понад 500 студентів пройшли маршем через студентське містечко і домоглися зустрічі з ректором Михайлом Згуровським, який пообіцяв розглянути пропозиції протягом тижня.

На сьогодні, як зазначається у заяві, виконана лише одна вимога студентів – продовжено до 21:00 роботу бібліотеки. Голова Молодого Руху Києва, депутат Солом’янської райради від студмістечка КПІ Сергій Сиротенко, який бере участь у переговорах, повідомив про готовність ректорату врегулювати поведінку служби безпеки та продовжити час вільного входу до гуртожитків до першої години ночі. Однак скасовувати рішення про збільшення плати за гуртожитки Михайло Згуровський відмовляється.

Зустріч у вівторок, яка буде відкритою для студентів та журналістів, повинна остаточно прояснити ситуацію. Після цього студенти вирішуватимуть: іти на поступки чи вдатися до страйку.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування