Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Васильєв "бреше" Северінсен прямо у вічі?

Понеділок, 2 грудня 2002, 15:01
В листах до Парламентської асамблеї Ради Європи, які за результатами щоденного моніторингу українських ЗМІ, надсилає головне управління інформполітики адміністрації президента, містяться "брехливі дані". Про це в понеділок заявив голова комітету з питань свободи слова Микола Томенко.

Коментуючи результати останнього моніторингу українських мас-медіа, які ГУІП надсилає співдоповідачці ПАРЄ Ханне Северінсен, які мають підтвердити відсутність обмежень у свободі слова, народний депутат зазначив, такі листи "дескридитують" Україну.

"Третина видань, які названі в цьому листі, за визначенням, не можуть критикувати президента", зазначив народний депутат, зауваживши, що у списку, складеному в ГУІП, містяться, наприклад, "донецькі видання" та видання, контрольовані СДПУ (О), що визначені як такі, що "регулярно" критикують владу.

Томенко запропонував ГУІП "на безкоштовній основі надавати своїх медіа-експертів", аби уникати подібних помилок у майбутньому.

Крім того, за словами народного депутата, "до ПАРЄ не можуть писати клерки", це є прерогативою лише МЗС та власне президента.

Майбутні парламентські слухання щодо проблем свободи слова та цензури в Україні мають попередити такі випадки, "щоб з нас не сміялися в світі", вважає Томенко.

"Українська правда"

Читайте також:

Контора пише

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...