На початку тижня опозиція і більшість обіцяють домовитись

П'ятниця, 20 грудня 2002, 11:07
У понеділок о 11.00 лідери фракцій і груп Верховної Ради продовжать консультації для пошуку компромісу у розблокованому роботи парламенту, повідомила у п'ятницю в інтерв'ю журналістам лідер фракції Блоку Юлія Тимошенко.

Зі слів Тимошенко, на зустрічі, що відбулася у п'ятницю, не був досягнутий результат, однак "намітилася певна тенденція" для узгодження позицій.

Лідери фракцій домовилися, що на зустрічі у понеділок буде винесений узгоджений проект постанови Верховної Ради щодо розблокування роботи парламенту.

Тимошенко також повідомила, що опозиція буде працювати над відповідним проектом, для чого вже створена робоча група. При цьому лідер БЮТ наголосила, що наразі керівникам фракцій та груп не вдалося вийти на погоджений проект.

За її словами, парламентська більшість хоче ухвалювати рішення єдиною постановою, зокремаЮ підтвердити результати про зміну керівництва Нацбанку та анулювати голосування по питанню щодо зміни голів парламентських комітетів та їхніх перших заступників.

Водночас, за словами Тимошенко, опозиція наполягає на тому, щоб постанова про зміну глави Нацбанку була винесена на окреме голосування у сесійну залу. При цьому вона відзначила, що на даний момент парламентська більшість почала погоджуватися з позицією про винесення питання про зміну керівництва Нацбанку в окрему постанову.

Окрім того, в окрему постанову пропонується також винести питання "про відновлення статусу-кво" щодо комітетів, тобто повернення комітетів опозиції, наголосила Тимошенко. "Це максимальний компроміс, на який ми можемо піти", - додала вона.

У свою чергу, лідер фракції комуністів Петро Симоненко наголосив, що представники більшості зверталися до опозиції з пропозицією піти на компроміс.

Водночас, наголосив він, "були вчинені незаконні дії (під час голосування іменними бюлетенями 17 грудня), тому компроміс тільки в одному – більшість сама підтверджує голосування у залі". Проте, відзначає Симоненко, представники більшості від цього відмовляються "з відомих причин".

Разом з тим лідер КПУ наголосив, що на сьогодні позиція "четвірки" залишається незмінною: блокування роботи Верховної Ради – "технологія, інструмент захисту власних інтересів меншості".

Інтерфакс-Україна


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування