Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ЗЛОЧИНИ НА ПЛІВКАХ МЕЛЬНИЧЕНКА НЕ ПІДТВЕРДЖУЮТЬСЯ. КРІМ ТОГО, ПРИ КУЧМІ НЕ МАТЮКАЮТЬСЯ

П'ятниця, 20 грудня 2002, 13:47
Генеральний прокурор України Святослав Піскун звернувся до уряду США з проханням надати завірені нотаріусом копії всіх записів, зроблених колишнім охоронцем президента країни Миколою Мельниченком.

"Мені потрібні копії, щоб вивчити їх, спробувати розібратися в тому, що там записано, визначити, чи є в цих записах склад злочину? І, звичайно, для того, щоб виключити появу все нових записів, які чорнять Україну та її керівництво", - сказав Піскун в ході прямої лінії в газеті "Факти", розшифровка якої опублікована в п'ятницю.

Він додав, що досі не отримав відповідь на своє прохання.

Піскун вважає, що якщо Генпрокуратура буде мати в своєму розпорядженні копії, то можна буде встановити, що записів було зроблено менше, ніж про це говориться.

Крім того, слідство змогло б зробити хронометраж подій - якщо запис датований конкретним числом, а учасник розмови в цей час був у відпустці, то "махінаторів легко вивести на чисту воду", розповів генпрокурор.

"Я розумію важливість цих записів, якщо вони хоча б частково мають своє підтвердження в реальному житті. Але поки жоден факт з цих записів об'єктивно не підтвердився", - сказав Піскун.

Генпрокурор вважає, що сьогодні "плівки Мельниченка" починають втрачати свою актуальність.

"Ми залучили для консультацій психолога і лінгвіста і отримали думку фахівця (є такий юридичний термін) про те, чи могли люди, які володіють певними навиками, освітою, життєвими устоями казати фрази, які звучать на поширюваних плівках. На думку вчених, мова персонажів з цих плівок не відповідає психологічному портрету людей, яким приписують діалоги", - сказав Піскун.

Генпрокурор здивований тим, що на "плівках Мельниченка" практично всі люди, які ніби говорили з президентом, лаються матом.

"Я спілкуюся з президентом кожний тиждень і знаю політиків, які спілкуються з ним десятки років... Ніколи ніхто з них не дозволив собі в присутності глави держави сказати нецензурне слово! А тут – і по телефону, і коли поруч, у кабінеті, кілька осіб сидять. Нонсенс! Не треба бути великим психологом, щоб визначити, що Микола Азаров (перший віце-прем'єр-міністр України, екс-глава ДПАУ) не може вимовити слів, які йому приписують. Я знаю його шість років і стверджую: у нього в лексиконі немає таких виразів! Чому ж він міг так змінитися, розмовляючи з президентом?", - відзначив Піскун.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...