Україна може знищити Європу?

Середа, 4 грудня 2002, 15:04
Вступ до ЄС Туреччини - країни, що культурно суттєво відрізняється від Європи, створить прецедент для вступу таких держав, як Марокко та Україна, заявив депутат німецького Бундестагу Міхаель Глос під час виступу в парламенті у середу повідомляє газета Handelsblatt.

За словами заступника голови опозиційної фракції ХДС/ХСС Глоса, географічно безмежне розширення ЄС знищить "проект Європа". Глос висловився проти швидкого процесу вступу до ЄС Туреччини. Цим самим, на думку Глоса, до ЄС висуваються занадто високі вимоги з будь-якої точки зору.

"Ні економічно, ні політично Туреччина не досягла того рівня, щоб бути прийнятою до Європейського Союзу", - наголосив депутат Бундестагу. Він додав, що вступ до ЄС Туреччини - країни, що культурно суттєво відрізняється від Європи, створить прецедент для вступу таких держав, як Марокко та Україна.

У середу в Бундестазі обговорювалося бюджетне питання. Слово брав федеральний канцлер Німеччини Герхард Шредер, який, зокрема, закликав опозиційні фракції у парламенті "виконувати свої обов’язки як опозиції". Шредер наголосив, що ХДС/ХСС та ВДП пропонують такий рівень політичних суперечок, який є змістовно ненаповненим та позбавленим будь-яких підстав.

Глос раніше закинув "червоно-зеленому" урядові країни, що бюджетна, податкова та соціальна політика останнього сповнена "халтури" та дилетантизму.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування