Кучма визнає, що узурпував владу?

Субота, 7 грудня 2002, 14:35
Президент Леонід Кучма закликав більшість Верховної Ради та Кабінет Міністрів досягти різкого прогресу України, наголосивши, що тепер вони втрьох несуть відповідальність за політику влади.

"Тепер влада в Україні єдина", — заявив Кучма після підписання лідерами фракцій та груп більшості, прем'єр-міністром і спікером Ради угоди про співробітництво та солідарну відповідальність.

"Парламентська більшість, її уряд та президент як глава держави — складові цієї влади... Ми сконцентрували 100 % можливостей для плідної роботи і 100 % відповідальності за її результат", — сказав він.

Кучма висловив думку, що новий Кабмін є урядом сильних особистостей, додавши, що його глава Віктор Янукович несе персональну відповідальність за країну.

"Жоден український уряд не починав свою роботу в умовах такої політичної консолідації", — сказав він.

Кучма заявив, що не залишиться поза політичними процесами, але його втручання повинне стати винятком, а не нормою, включаючи накладення вето на прийняті Радою закони.

"Не сподівайтеся, що президент буде виправляти ваші помилки... Перекладання відповідальності — "коли усі — гарні хлопці, а президент — поганий" — я вважаю неприпустимим", — сказав він.

Президент привітав швидке формування більшістю Ради складу нового Кабміну, висловивши думку, що це велика перемога більшості.

Він відзначив, що ряд політиків прогнозують швидкий провал Кабміну та поразку більшості, що його сформувала.

"Діючи за принципом "чим гірше, тим краще", ці люди прагнуть довести, що поки вони не у влади — влада ні на що не здатна. Спростувати ці так звані прогнози можна тільки одним — реальними успіхами у вирішенні невідкладних економічних і соціальних проблем", — сказав Кучма.

Він закликав Кабмін стати єдиною командою й у співробітництві з більшістю, в найближчі півроку домогтися результатів, що будуть відчутні для населення.

"Країні як повітря потрібний прорив до нових обріїв... Нам потрібно забезпечити високі темпи економічного зростання", — сказав президент.

Він заявив про необхідність вчасно прийняти реальний бюджет на 2003 рік, як мінімум удвічі збільшити мінімальні пенсію і заробітну плату, провести пенсійну реформу, реформу системи соціального забезпечення, дерегулювати економіку, забезпечити вступ у Світову організацію торгівлі, розблокувати приватизацію, збільшити підтримку утворення, науки і культури.

Кучма сказав, що подальшого просування вимагають також розпочаті реформи транспорту, енергетики, аграрного сектора, системи місцевого самоврядування.

"Усе — тепер нам немає на кого скаржитися", — заявив він.

"Українські новини"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News