До України не пускають американські аналітичні центри?

Понеділок, 9 грудня 2002, 11:22
Україна відмовила в реєстрації на своїй території двом інститутам США - Національному демократичному інституту (NDI) і Міжнародному республіканському інституту (IRI).

Про це в понеділок у Києві повідомив кореспонденту УНІАН президент Комітету США по НАТО Брюс Джексон.

За його словами, українськими чиновниками "прийнято рішення, яке не дозволяє Національному демократичному інституту США і Міжнародному республіканському інституту прибути до України".

Він також наголосив, що "і демократам, і республіканцям у США буде дуже важко пояснити, чому представникам їхніх аналітичних центрів не дозволяють прибути до Києва". "Мова йде про відмову в реєстрації цим двом установам. Наприклад, щоб отримати приміщення, вони мають бути офіційно зареєстровані в України", - також додав він.

Водночас представник посольства США зазначив, що на цей час не володіє офіційною інформацією з цього приводу.

Комітет США по НАТО - неприбуткова корпорація, створена в 1996 році. До компетенції комітету належить розв'язання питань, які впливають на політику США в НАТО і загалом підходів США до євроатлантичної безпеки.

***

Керівник київського представництва Міжнародного республіканського інституту США Кріс Холзен називає такими, що не відповідають дійсності, повідомлення про те, що інститут одержав відмову у своєму проханні про реєстрацію в Україні.

"Ми усе ще в процесі реєстрації", - повідомив він у понеділок в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування