Ющенко приїхав на з'їзд Руху агітувати за Тарасюка

Субота, 3 травня 2003, 12:33
У суботу в Києві почав роботу 13-й з'їзд Народного Руху України, на якому буде обраний глава партії.

На з'їзді присутні 727 делегатів з 886 делегованих, а також
лідер блоку "Наша Україна" Віктор Ющенко, представники інших партій, представники духівництва.

На з'їзді буде заслухана доповідь глави НРУ Геннадія Удовенка за підсумками його дворічної роботи на цій посаді і звіт його заступників. На форумі буде обраний глава НРУ і керівні органи партії. Делегати також розглянуть зміни і виправлення в статут і програму НРУ.

Перед початком з'їзду делегати поклали квіти до пам'ятників Михайлові Грушевському і Тарасу Шевченку, пам'ятного знаку жертвам голодомору і на могилі лідера народного Руху В'ячеслава Чорновола на Байковому цвинтарі столиці.

З'їзд проходить у центрі культури і мистецтв Національного технічного університету України "Київський політехнічний університет".

Раніше лідер НРУ Удовенко заявляв, що сподівається на обрання Бориса Тарасюка на травневому з'їзді партії новим главою НРУ шляхом консенсусу. "Саме для цього ми зараз так активно "розкручуємо" Бориса Тарасюка як головного претендента на посаду керівника партії" - сказав Удовенко, додавши, що в нього відбулася зустріч з лідерами найбільших обласних організацій НРУ, і вони згодні з висуванням Тарасюка на посаду керівника партії. Разом з тим альтернативною Тарасюку кандидатурою, за словами Удовенка, є лідер харківської обласної організації НРУ Анатолій Семенченко.

Народний депутат України, глава парламентського комітету з питань європейської інтеграції Тарасюк вступив у партію Народний Рух України в березні цього року. До цього він був членом партії "Реформи і порядок".

Народний Рух України був створений у 1989 році і на території України став політичною альтернативою Комуністичної партії СРСР. Після проведення в лютому 1999 року частиною членів НРУ позачергового з'їзду партії фактично відбувся розкол організації. 28 лютого 1999 року відбувся 10-й позачерговий з'їзд частини Народного Руху, що обрав головою партії Юрія Костенка. Пізніше ця організація була зареєстрована Мін'юстом як УНР. Після трагічної загибелі лідера НРУ В'ячеслава Чорновола в березні 1999 року, НРУ очолив Геннадій Удовенко.

У той же час, наприкінці січня цього року з'їзд Українського Народного Руху прийняв рішення про перейменування партії в Українську народну партію. Мін'юст уже зареєстрував назву "Українська народна Партія".

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування