На шляху до НАТО Марчука чекає багато "жорстких" рішень – Робертсон

Середа, 1 жовтня 2003, 14:09
Реформи української армії потребуватимуть жорстких політичних і військових рішень.

Про це заявив генеральний секретар НАТО Джордж Робертсон після зустрічі з міністром закордонних справ України Костянтином Грищенком, повідомляє "Німецька хвиля".

Керівник Північноатлантичного альянсу вважає, що відносини НАТО з Україною перебувають нині в дуже хорошій формі. Він нагадав, що альянс зробить усе можливе, аби допомогти в модернізації української армії, що закладено в плані дій Україна-НАТО та у щорічному цільовому плані.

Джордж Робертсон зауважив, що основний тягар роботи має виконати сама Україна. Відповідаючи на питання, генсек НАТО заявив: "Процес реформ почався, він іде добре, але міністр Марчук ще має ухвалити багато жорстких рішень, аби українські збройні сили зрівнялися із стандартами, яких потребують нині люди в Україні".

"НАТО просто надає допомогу й поради, однак впровадження оборонної реформи – це питання, яке має бути вирішено українцями і заради українців. Але нереформовані збройні сили є просто витратою для національного бюджету і для платників податків",- зазначив Робертсон.

Він підкреслив, що проведення оборонної реформи є в інтересах самої України.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування