Медведчук замінував палац у Донецьку перед приїздом Ющенка?

Середа, 29 жовтня 2003, 15:16
Палац молоді "Юність" у Донецьку, де 31 жовтня планується проведення з’їзду блоку "Нашої України" – заміновано.

Про надходження дзвінка з такою інформацією повідомив керівник штабу "Нашої України" в Донецькій області Павло Жовніренко, передає прес-служба блоку.

Зараз з приміщення відбувається евакуація близько 200 осіб, які там перебували. У Палаці "Юність" розташовані, зокрема, дитячі гуртки та кіноконцертний зал.

На місце для проведення перевірок прибули 10 співробітників вибухотехнічної служби, пожежники та кінологи.

"Ми були до цього готові, оскільки подібних сигналів вже було досить на форумах "Нашої України". Дзвінок з повідомленням про мінування зробила або людина неврівноважена, або хтось з числа тих, кого не влаштовує ні те, що "Наша Україна" приїхала до Донецька, ні те, що донецька влада лояльно поставилася до проведення з’їзду", - заявив Жовніренко.

Керівник штабу вважає, що сценарій з мінуванням виконує якась "третя сила", яка вже неодноразово вдавалася до таких дій.

"Коли говоримо про цю "третю силу", згадується прецедент з нібито закладеною вибухівкою на виборчих дільницях в Мукачевому. На думку багатьох, за цим стояла партія, яка очолюється керівником Адміністрації президента", - вважає Жовніренко.

"Так само була замінована Львівська міська рада в день проведення сесії, коли мали розглядати питання про податки у Львові", - зазначив керівник штабу "Нашої України".

З'їзд "Нашої України" під гаслом "Час перемагати!" має відбутися у Донецьку 31 жовтня, за рік до президентських виборів.

У ньому візьмуть участь 930 делегатів з усіх регіонів України та представники близько двадцяти посольств, зокрема, посольств Німеччини, Франції, Італії, Ізраїлю та США. Запрошені також керівники всіх парламентських фракцій.

На з’їзді йтиметься, зокрема, про збереження процедури обрання президента громадянами України та про забезпечення чесних та прозорих виборів. Планується прийняття відповідної резолюції.

Член "Нашої України", голова комітету зі свободи слова та інформації Микола Томенко вважає, що у нормальному проведенні з'їзду зацікавлений Віктор Янукович.

"Залізобетонні брили, якими завалили міст на Харківщині, коли депутати "Нашої України" їхали на зустріч - це методи запозичені, очевидно, з кам’яного віку. Трохи вища "цивілізація" на Луганщині. Тамтешня влада залучила методи середньовічної інквізиції - в Луганську пожежники відмовили “Нашій Україні” у приміщенні для проведення форуму і для прес-конференції, а наостанок влада знеструмила телеканал, де мало вийти інтерв’ю Ющенка", - каже Томенко.

"Свинство", продемонстроване губернатором Засухою, коли на форум завезли одну свиню та багато членів СДПУ(о), засвідчує феодальний рівень влади Київщини", - вважає депутат.

В той же час Томенко висловив сподівання, що "з’їзд блоку у Донецьку пройде успішно, адже у нормальному проведенні з’їзду "Нашої України" зацікавлений і виходець з Донеччини – Віктор Янукович, оскільки свого часу він публічно обіцяв перенести політичну культуру Донбасу на всю Україну".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування