Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Якщо український посол не повернеться додому, його посадять на 5 років

П'ятниця, 3 жовтня 2003, 14:21
Якщо Україна не зніме зі свого посла у Польші Олександра Ніконенка дипломатичний імунітет, справа проти нього буде закрита.

Справа також закриється, якщо Ніконенко повернеться в Україну, повідомив "Німецькій хвилі" речник варшавської окружної прокуратури Мацей Куявський.

За злочин, який скоїв Ніконенко – перебування за кермом у нетверезому вигляді та вчинення опору поліції, - згідно з Карним кодексом Польщі, передбачає до 5 років ув'язнення.

Представник районної прокуратури Збіґнєв Железніцький заявив, що слідство майже закінчено, однак посла Ніконенка захищає дипломатичний імунітет. За його словами, справу передано до вищої інстанції.

Відомо, що Ніконенко нещодавно був у Києві, де він пояснював інцидент, що стався у Варшаві.

Варшавська поліція затримала посла України у Польщі 25 серпня. За тодішніми повідомленнями, дипломат нечемно поводився і, можливо, був під впливом алкоголю. Неофіційні джерела, наближені до українського посольства у Польщі, стверджують, що Ніконенко перед затриманням святкував із російськими дипломатами День незалежності України.

У зв'язку з інцидентом, 10 вересня районна прокуратура у Варшаві розпочала слідство у справі керування автомобілем у нетверезому стані та знищення дверей на посту поліції. Про деталі слідства прокурори не повідомляють.

Читайте також:

МЗС не збирається позбавляти посла дипімунітету?

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування