Янукович вирішив, чия нафта піде по "Одеса-Броди"?

Субота, 1 листопада 2003, 11:43
Україна й Азербайджан мають намір до кінця року визначити обсяги можливих постачань каспійської нафти для заповнення нафтопроводу "Одеса-Броди". Така домовленість досягнута в п'ятницю в Баку на зустрічі прем'єр-міністра України Віктора Януковича з президентом Азербайджану Ільхамом Алієвим.

"Сьогодні в нас є домовленість із президентом Азербайджану про те, що це питання найближчим часом буде вирішено. Стратегічно ми визначилися, що Азербайджан буде брати участь у цьому проекті", - повідомив Янукович в інтерв'ю журналістам перед відльотом з Баку пізно ввечері в п'ятницю.

"Я зараз не хочу називати, які саме це будуть об'єми, тому що це питання - питання домовленостей, але до кінця року ми будемо мати по ньому ясність", - відзначив прем'єр.

За словами голови уряду, на зустрічі Алієв заявив про зацікавленість у цьому проекті та його підтримку.

Янукович також повідомив, що сторони "поставили задачу" про збільшення в наступному році товарообігу між двома країнами. "Якщо цього року товарообіг збільшився, у порівнянні з минулим, на 40%, то в наступному році товарообіг повинен бути збільшений у два рази", - підкреслив він.

Для цього, за словами прем'єра, Україна й Азербайджан мають усі можливості.

Товарообіг між Україною й Азербайджаном, за даними українського Держкомстату, за 8 місяців нинішнього року склав майже $95 млн., у тому числі експорт - $91 млн., імпорт - більш $3 млн. Позитивне сальдо - більше $88 млн.

Інтерфакс-Україна


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування