Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тузла примусила Краснодарський край полюбити Україну

Понеділок, 3 листопада 2003, 15:54
Губернатор Краснодарського краю Олександр Ткачов запевняє, що інтереси України для росіян є вищими за власні амбіції.

"Є питання, які є вище наших якихось, можливо, амбіцій, особистих", - сказав він на прес-конференції у Сімферополі, коментуючи настрої кубанських козаків щодо українського острова Коса Тузла, передає УНІАН.

"Для нас є важливішими інтереси України, нам набагато цікавіша і сама Україна, як за геополітичними параметрами, так і за економічними, передусім, це принципово", - додав краснодарський губернатор.

Відповідаючи на запитання, чи зможе краснодарська сторона впливати на ситуацію навколо Коси Тузла у зв'язку з заявами козацтва про повернення Росії "російських земель", Ткачов сказав, що кубанські козаки – це "дуже серйозні, відповідальні люди, що вміють стримувати свої емоції".

"І українській стороні, і російській не потрібна тільки одна боротьба за Косу Тузла. Це серйозне питання, але не в нашій компетенції", - заявив Ткачов.

На думку губернатора, сваритися через невеликий клаптик землі не варто, і кубанське козацтво, за його словами, поділяє цю точку зору.

"Ми не допустимо, щоб без нашого санкціонування або козацтво, або інші громадські організації робили якісь дії, які б суперечили нашому спільному рішенню", - сказав він.

"В української сторони є свої аргументи, і ми маємо на них зважати", - сказав Ткачов.

Щодо питання про перебування прикордонників на Косі Тузла краснодарський губернатор сказав, що тут [в понеділок у ході візиту до Криму] він отримав відповіді на його запитання, які його "повністю задовольнили".

Крім того, Ткачов повідомив, що українсько-російська екологічна комісія, яка вивчатиме екологічне становище в районі острова Тузла, вже існує, передає BBC.

Перше її засідання повинно відбутися в суботу 8 листопада, сказав краснодарський губернатор.

Також він заявив, що ситуація навколо Тузли не надає користі жодній зі сторін. "Час припиняти це шоу", - сказав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування