Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Хоча Симоненко підтримав Ющенка, усій Верховній Раді начхати на події в Донецьку

Вівторок, 4 листопада 2003, 09:44
Верховна Рада не ухвалила рішення створити тимчасову слідчу комісію в зв'язку із подіями у Донецьку навколо зриву з'їзду "Нашої України". За включення цього питання до порядку денного проголосували 197 депутатів при необхідних 226.

Парламент також не підтримав рішення заслухати силових міністрів через ці події. Рішення підтримали 197 депутатів.

Після цього у залі почався галас, опозиціонери почали скандувати "Ганьба". На вимогу фракцій "Наша Україна" і БЮТ була оголошена перерва.

Перед цим у виступах з місць лідер фракції Компартії Петро Симоненко заявив, що КПУ "обурена" подіями, які відбулися 31 жовтня у Донецьку, однак так само і ситуацією в державі "протягом 12 років незалежності".

"Ми застерігали, що антикомуністична істерія призведе до того, що певні сили сформують олігархічну владу, і цей процес завершився напередодні кампанії по виборам президента", - сказав Симоненко.

Лідер КПУ заявив, що "ми, комуністи, вимагаємо розслідування в повному обсязі подій у Донецьку". Симоненко додав, що Компартія також вимагає розслідування інцидентів за участю їх активістів "у Львові, Рівному, коли знищувалися засади демократії".

За його словами, до тих подій були залучені представники партій, які "зараз пожинають плоди" тієї поведінки.

Лідер НДП Валерій Пустовойтенко заявив, що очолювана ним сила "засуджує події, які відбулися в Донецьку". "Такого не повинно виникати у жодному регіоні, бо всі партії рівні і заслуговують на подальший розвиток".

Водночас Пустовойтенко запропонував розглянути питання подій у Донецьку після 18 години.

Представник СДПУ(О) Тамара Прошкуратова сказала, що їй "як жінці і вчительці прикро" від блокування роботи парламенту. Вона закликала негайно перейти до розгляду питань порядку денного.

"Українська Правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування