Темник. Продовження

Вівторок, 4 листопада 2003, 14:07
"Українська правда" оприлюднює другу частину циркуляру адміністрації президента, яким губернаторам наказано створювати перешкоди у проведенні "Нашою Україною" форумів у регіонах.

Це 9 запитань для Віктора Ющенка, які згадані у оприлюдненому в п'ятницю листі першого заступника Медведчука Загороднього до губернаторів. У тексті того циркуляру вказано, що як "додаток" з ним ідуть питання, які повинні "ставитися під час проведення форуму особисто Ющенку". Також місцевій владі необхідно "провести відповідний інструктаж осіб, які будуть їх задавати".

У циркулярі також зазначається, що питання є "таємними". Очевидно, за задумом організаторів, зазначені питання є болісними для Ющенка і повинні розкрити його антинародну сутність та непослідовність.

Сам текст циркуляру Загороднього і додаток до нього, за словами Ющенка, "передали із компетентних джерел декількох обласних адміністрацій люди, яким ми довіряємо".

"Українська правда" вчергове безуспішно спробувала отримати реакцію в інформаційному управлінні АП щодо таємних документів, у поширенні яких Ющенко звинуватив адміністрацію президента. Спочатку там відіслали до Андрія Чирви – колишнього керівника прес-служби Кучми, який зараз працює в ГУІП. Для Чирви стало новиною, що він уповноважений коментувати цю тему.

Коли ж "УП" вдруге спробувала зв'язатися з начальником ГУІП Васильєвим, він через секретарку відповів: "Українській правді" я коментарі не даю". Даний чиновник відмовляється виконувати свої службові обов'язки стосовно "УП" від вересня 2002 року.

Так само неможливим є отримати реакцію від самого Медведчука всупереч обіцянці, яку він особисто дав кореспондентові "УП" у кулуарах саміту президентів Центральної Європи у Зальцбургу в травні 2003. У зв'язку з чим "Українська правда" змушена безпосередньо у відкритому ефірі нагадати Медведчуку його запевняння.



Орієнтований перелік запитань організаторам форуму.

1. Чому, незважаючи на постійні розмови про необхідність консолідації опозиційних сил, ніяких реальних кроків "Нашою Україною" в цьому напрямі не робиться? Може, ви ще сподіваєтеся на порозуміння з владою? І не хочете дратувати її зближенням з Тимошенко і Морозом?

2. Лише одинадцять членів фракції "Наша Україна" проголосували проти підтримки угоди про вступ до ЄЕП. Решта, в тому числі й Ви, Вікторе Андрійовичу, просто не взяли участі в голосуванні. Чим це пояснити? Може, тим, що Ви не хочете надто одіозно виглядати в очах російського політикуму, зокрема ваших партнерів з СПС?

3. Ви підтримуєте заміну пільг на адресну допомогу. Невже для Вас не очевидно, що це погіршить матеріальне становище пільгових категорій населення, особливо пенсіонерів за віком, через ймовірну недостатність сум, невчасність тощо?

4. Ваше оточення, взагалі представники блоку "Наша Україна", в один голос називають вас майбутнім президентом. Ви чомусь уникаєте прямих і однозначних заяв про плани на 2004 рік. Може, Ви дійсно остаточно не визначилися, може, існують якісь інші причини? Поясність, будь ласка.

5. Ви стверджуєте, що угода про ЄЕП призведе до втрати українцями робочих місць. Чому? Яка існує альтернатива в плані збереження національних інтересів і водночас збільшення робочих місць?

6. У своїх виступах Ви постійно посилаєтесь на успіхи уряду, який Ви очолювали у 2000-початку 2001 роках. Але відомо, що це забезпечувалося в основному роботою парламентської більшості. На яку підтримку ви розраховуєте в разі обрання Вас президентом України?

7. В.А., Ви неодноразово заявляли, що необхідно змінювати не політичну систему, не форму виконавчої влади, а її кадри. Ваші колега Ю.Єхануров, ідучи з посади віце-прем’єр-міністра, заявив, що, залишивши одну прибиральницю, система протягом півроку відтвориться у попередній формі. Дехто з ваших партійних колег заявляє, що необхідно замінити до 80% державних службовців. Але спеціалістів з досвідом державної роботи, особливо на регіональному рівні, у лавах Вашого блоку вочевидь недостатньо.
З ким ви будете працювати? Якою може бути чисельність Вашої не представницької, а виконавчої команди загалом по Україні?

8. В.А, Ваша фракція одностайно виступає за прийняття пропорційного закону про вибори народних депутатів за партійними списками. Але ви самі не поспішаєте йти на президентські вибори від партії. Ви навіть гальмуєте ініціативу партій Вашого блоку щодо створення єдиної націонал-демократичної партії, яка висувала б Вас на посаду президента. Чого тут більше, остраху постійного контролю з боку конкретної політичної сили, яка несе за Вас відповідальність своїм майбутнім, чи бажання залишити за собою можливість балотування на наступних виборах від іншої конфігурації політичних сил?

9. В.А., де гарантія, що Ваша адміністрація, якщо ви станете президентом, не буде демонструвати таку ж непослідовність політичної лінії, як нинішня Ваша фракція у ВР? Наприклад, на словах ви всі виступаєте проти підписання угоди про ЄЕП, а голосує проти лише 11 членів фракції, 82 не бере участі у голосуванні.



Читайте також:

Інструкції АП щодо запобігання проведенню форумів "Нашої України" у регіонах


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...