Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Литвин закрив засідання, бо Ющенко й так одержав "прекрасний піар"

Вівторок, 4 листопада 2003, 18:43
Спікер Верховної Ради Литвин вважає, що з приводу подій у Донецьку 31 жовтня слід заслухати усі сторони, щоб мати вичерпну інформацію.

Про це Литвин сказав у вівторок в інтерв’ю журналістам, повідомляє інформуправління Верховної Ради.

Водночас він зазначив, що це не повинно ставати частиною передвиборчого процесу.

"Верховна Рада не може бути учасником передвиборчого процесу. Вона може давати оцінки тому, що відбувається, якщо, зокрема, будуть порушуватися права народних депутатів і якщо виникатимуть якісь вибухонебезпечні ситуації", - наголосив він, коментуючи події, які відбулись в парламенті цього дня.

"Якщо просто заслухати для того, щоб ми вислухали ставлення до подій, що відбулися в Донецьку – це одне", - сказав він.

Проте, на переконання голови Верховної Ради, щоб мати "повну вичерпну інформацію", потрібно попрацювати на рівні комітетів, заслухати місцевих керівників, керівників силових структур, представників фракцій, і тоді прийняти рішення щодо оцінки подій, які відбулися в Донецьку 31 жовтня.

При цьому він нагадав, що у сесійній залі не була підтримана пропозиція ані стосовно заслуховування звіту представників силових відомств щодо подій у Донецьку, ані щодо включення до порядку денного пропозиції про створення спеціальної слідчої комісії.

"Ці пропозиції були відкинуті, і тому засідання довелося закрити, оскільки не потрібно було створювати нові інформаційні приводи", - сказав він.

За словами Литвина, він сказав представникам фракції "Наша Україна", що вони "одержали прекрасний піар, одержали прекрасну пресу, у тому числі й електронну, і тепер необхідно знаходити компромісне рішення", передає Інтерфакс-Україна.

Спікер повідомив, що після закриття пленарного засідання у вівторок він провів зустріч окремо з представниками фракцій "Наша Україна", БЮТ, Соцпартії, а також бесіду з керівниками фракцій, що входять у парламентську більшість.

На середу, 5 листопада, запланована нарада керівників парламентських фракцій і груп, на якій розглядатиметься питання щодо розблокування роботи Верховної Ради України.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування