ЗІНЧЕНКО НЕ ЗБИРАЄТЬСЯ САМОСТІЙНО ЙТИ У ВІДСТАВКУ

П'ятниця, 7 листопада 2003, 14:48
Заступник голови Верховної Ради України Олександр Зінченко не здивований ініціативою своїх колишніх соратників по СДПУ(о) щодо його відставки і готовий відзвітувати в сесійному залі про виконану роботу.

"Я припускав, що саме так і будуть діяти мої опоненти. Нічого екстремального я в цьому не бачу", - так прокоментував він збір підписів об'єднаних соціал-демократів за його відставку.

Разом з тим, "повну розбіжність наших поглядів з лідером СДПУ(о) Віктором Медведчуком на сутність політичної ситуації і майбутнє України не розглядаю як привід для добровільної відставки", - заявив Зінченко.

Як повідомлялося, Зінченко обраний віце-спікером по квоті СДПУ(о), згодом вийшов із фракції і партії. Есдеки заявили про намір відкликати його з цієї посади і запропонувати замість нього за своєю квотою кандидатуру Нестора Шуфрича.

Для початку процедури відставки кожного з керівників парламенту, зокрема віце-спікера Зінченка, необхідно зібрати 150 підписів народних депутатів. Після збору достатньої кількості голосів парламент повинен ухвалити відповідну постанову про зняття Зінченка та призначення іншого депутата заступником голови парламенту 226 голосами.

Інтерфакс-Україна

Читайте також:

ЗІНЧЕНКО ПІШОВ ВІД МЕДВЕДЧУКА

СДПУ(О) ЗАМІНИТЬ ЗІНЧЕНКА НА ШУФРИЧА

Щоб відкликати Зінченка, СДПУ(о) потрібно мобілізувати більшість


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування