У Донецьку і на Дніпропетровщині "нашоукраїнців" затримують за збір підписів

Вівторок, 9 грудня 2003, 10:21
У Донецьку незаконно було затримано голову облвиконкому партії "Реформи і порядок" Секінаєва, який збирав підписи за всенародне обрання президента.

Про це повідомив голова Донецької обласної організації партії "Реформи і порядок" Петро Шмачков, передає прес-служба "Нашої України".

За його словами, за фактом затримання активіста "Нашої України" був складений протокол про адміністративне порушення, копію якого на вимогу пана Секінаєва правоохоронці категорично відмовилися дати.

За словами міліціонерів, Секінаєв нібито порушив правила благоустрою міста Донецька, ховаючись від дощу під тентом.

Голова обласного осередку ПРП висловив припущення, що, очевидно, правоохоронні органи Донецька повністю побороли там злочинність і тепер відповідають за благоустрій міста.

"Враховуючи успіхи донецької міліції в справі поліпшення благоустрою міста, пропоную провести в Донецьку семінар по обміну цим корисним досвідом і запросити на нього представників прокуратури, СБУ, Збройних сил", - прокоментував затримання свого колеги Петро Шмачков.

На думку "нашоукраїнця", якби силовики "займалися конкретно благоустроєм, то де б була та Європа! В сенсі благоустрою, звичайно".

***

Разом з тим, 8 грудня в місті Орджонікідзе Дніпропетровської області, на міському ринку, де активісти "Нашої України" під керівництвом Людмили Рябченко проводили збір підписів городян на підтримку всенародного обрання президента, стався ще один інцидент.

Після обіду на ринку з’явилися троє молодиків у цивільному, які наказали жінкам припинити збір підписів і забиратися геть. Свої дії вони мотивували тим, що у "нашоукраїнців" немає дозволу міської влади. При цьому вони відмовилися надати будь-які документи чи посвідчення особи.

Після того, як жінки вказали молодикам, що ця вимога є незаконною і ніякого дозволу не треба, молодики, застосувавши силу, одягли наручники на Людмилу Рябченко і намагалися вивести її з ринку.

Ця пригода відбувалася посеред ринку і за хвилину зібрався великий натовп. Люди стали на захист жінок.

"Активність людей виявилася неприємним сюрпризом для "безпрєдєльщиків". Серед людей неодноразово було чути: "Ми бажаємо самі обирати президента", - повідомляє прес-служба "Нашої України".

Ситуацію розв’язало втручання колишнього офіцера міліції, який також виступив на захист жінок. "Він в доступній розумінню молодиків формі роз’яснив, що вони неправі. Молодики у цивільному, зрозумівши, що для них це може скінчитися погано, вимушені були звільнити жінку і забратися геть", - пише прес-служба.

Збір підписів триває. Станом на 9 грудня більше 100 000 мешканців Дніпропетровської області підтримали ініціативу "Нашої України".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування