Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Генпрокуратура готова вивчити "злочини Кучми", а МЗС не коментує Берлінські викриття Кравченка

Середа, 18 лютого 2004, 23:00
Генеральна прокуратура України готова розглянути документи офіцера безпеки посольства України в Німеччині генерала Валерія Кравченка.

"Ми у встановленому порядку розглядаємо всі документи, які надходять до Генеральної прокуратури", - сказала у коментарі "Українській правді" речник Генпрокуратури Оксана Соколова.

Вона також додала, що жодних документів від Валерія Кравченка Генпрокуратура поки не отримувала.

У той же час у МЗС України не стали коментувати ситуацію, пов'язану з заявою Кравченка.

"Відповідно до сформованої міжнародної практики, випадки такого роду не супроводжуються коментарями МЗС", - сказав у четвер глава прес-служби МЗС Маркіян Лубківський в інтерв'ю Інтерфакс-Україна.

У четвер зранку в посольстві України в Берліні повідомили, що коментарі з цього питання дає винятково прес-аташе посольства, який цього ж ранку відбув у відрядження.

За словами представника посольства, інші офіційні особи займаються підготовкою візиту в Німеччину президента України Леоніда Кучми, і зараз у посольстві ніхто не може прокоментувати цю ситуацію.

Як відомо, у середу Валерій Кравченко заявив у ефірі російської служби "Німецької хвилі", що має в своєму розпорядженні матеріали про "злочинну діяльність режиму Кучми" – політичне стеження за опозицією, санкціоноване владою.

Кравченко додав, що ці матеріали він готовий передати представнику Генеральної прокуратури України й у комітет Верховної Ради України з прав людини.

Після цього СБУ назвала словам Валерія Кравченка "абсурдом". Спецслужба визнала, що така людина працювала в Берліні, однак тиждень тому він отримав розпорядження прибути в Київ, щоб вирішити питання про його подальше перебування на посаді, в тому числі з урахуванням його віку і стану здоров'я.

У зв'язку з відмовою Кравченка виконати відповідний наказ МЗС України 16 лютого відбулася заміна цього співробітника новим офіцером. Мотивом заяви Кравченка СБУ називає "особисті меркантильні інтереси з приводу можливого припинення його закордонного відрядження".

Читайте також:

У БЕРЛІНІ ГЕНЕРАЛ РОЗВІДКИ УКРАЇНИ ЗАЯВИВ ПРО "ЗЛОЧИННУ ДІЯЛЬНІСТЬ" КУЧМИ

СБУ НАЗИВАЄ АБСУРДОМ ЗАЯВИ КРАВЧЕНКА В БЕРЛІНІ ПРО ЗЛОЧИННІ НАКАЗИ КУЧМИ


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування