Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ЮЩЕНКО ПРИЙШОВ ДО КУЧМИ, ТИМОШЕНКО – НІ

Понеділок, 2 лютого 2004, 14:27
Близько 15 години у приміщенні адміністрації президента почалася зустріч Леоніда Кучми з керівниками фракцій і груп парламенту.

У ній беруть участь лідери фракцій більшості, а також "Нашої України" Віктор Ющенко.

Крім того, на зустрічі присутні прем'єр Віктор Янукович, спікер Володимир Литвин і віце-спікери Адам Мартинюк і Олександр Зінченко.

На зустрічі з Кучмою немає представників фракції блоку Тимошенко. Як зазначив представник БЮТ Олександр Турчинов, "ми не бачимо доцільності в переговорах – нами висунуті зрозумілі вимоги, і ми від них не відступимо, це наша жорстка позиція".

"Це починаючи від переголосування рішення 24 грудня і закінчуючи виключенням з проекту змін до Конституції 103 статті про вибори президента у Верховній Раді", - сказав Турчинов.

Турчинов закликав "колег по опозиції не відмовлятися під час зустрічі у президента від вимог опозиції".

Як повідомило "Українській правді" джерело, наближене до керівництва "Нашою Україною", опозиція пропонуватиме більшості низку компромісів.

Серед них – скликання позачергової сесії Верховної Ради на 9 ранку вівторка, 3 лютого, щоб переголосувати системою "Рада" рішення від 24 грудня про попереднє схвалення змін до Конституції, ухвалене руками.

Також опозиція вимагає виключити 103 статтю про вибори президента у Верховній Раді та врахувати вимоги Венеціанської комісії (залишити пожиттєве обрання суддів, забрати у прокуратури функції нагляду і відмовитися від "імперативного мандату").

Ще однією вимогою є введення в дію змін до Конституції з 2006 року.

За словами представника "Нашої України", найбільш принциповими є відмова від виборів президента у Верховній Раді і початок дії змін до Основного закону з 2006 року.

Він спрогнозував, що більшість не погодиться на цей перелік пропозицій.

"Українська Правда"


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування