Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кучма пропонує поміняти Рябця на Ківалова

Понеділок, 2 лютого 2004, 17:48
Президент України Леонід Кучма вніс до парламенту подання, в якому пропонує призначити нових членів Центральної виборчої комісії.

Згідно з текстом подання, розміщеним на сайті Верховної Ради, Кучма запропонував ввести до складу ЦВК Валерія Бондіка, Ярослава Давидовича, Юрія Донченка, Валентину Завалевську, Володимира Заплатинського, Ігоря Качура, Сергія Ківалова, Руслана Князевича, Михайла Охендовського, Броніслава Райковського, Броніслава Стичинського, Ігоря Толкачова.

Подання внесено відповідно до пункту 21 статті 85 Конституції України та статті 6 Закону України "Про Центральну виборчу комісію".

Під час розгляду зазначеного питання на пленарному засіданні Верховної Ради України їх представлятиме постійний представник президента України у Верховній Раді України Олександр Задорожній.

Іншою постановою Кучма пропонує припинити повноваження членів Центральної виборчої комісії: Віктора Алсуф'єва, Олександра Гашицького, Ярослава Давидовича, Миколи Коваля, Михайла Рябця, Василя Співака у зв'язку із закінченням строку повноважень.

А також Ренольда Давидова, Валентина Данилюка, Олександра Нельги, Галини Старовойтової та Людмили Татарнікової у зв'язку із закінченням строку повноважень і виходом на пенсію.

Верховна Рада України призначає на посаду та припиняє повноваження членів Комісії за поданням президента України.

До складу Комісії входять 15 членів комісії. Кандидатури осіб на посади членів Комісії попередньо обговорюються в депутатських групах і фракціях, а їх призначення проводиться за наявності висновків відповідного Комітету Верховної Ради України.

Голова Комісії, заступник Голови Комісії, секретар Комісії обираються з числа членів Комісії шляхом таємного голосування на її засіданні.

Голова Комісії, заступник Голови Комісії, секретар Комісії, а також не менше третини інших членів Комісії повинні мати вищу юридичну освіту.

Після сформування Комісії відповідно до цього Закону її персональний склад протягом року не можна змінювати більш як на одну третину. Комісія працює на постійній основі. Члени Комісії звільняються від виконання виробничих або службових обов'язків за попереднім місцем роботи. Строк повноважень членів Комісії – 6 років.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування