Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ПАРЛАМЕНТ ПРОГОЛОСУВАВ ЗА ВСЕНАРОДНІ ВИБОРИ ПРЕЗИДЕНТА

Вівторок, 3 лютого 2004, 10:20
Верховна Рада у вівторок проголосувала за постанову, яка вилучає із проекту змін до Конституції № 4105 норму про обрання президента парламенті.

За відповідну постанову проголосували 304 народні депутати, включно з КПУ та СПУ.

Ця ж постанова передбачає інші зміни до законопроекту - зберігається норма про пожиттєве призначення суддів.

Ці зміни були ухвалені на позачерговій сесії Верховної Ради, скликаній на вимогу 150 депутатів.

Після відкриття сесії відбулися зіткнення між представниками опозиції та більшості. Спікер Володимир Литвин проводив сесію з президії. Його охороняло кілька десятків депутатів фракцій більшості. Безпосередньо біля спікера стояли члени СДПУ(О) Нестор Шуфрич, Ігор Шурма та Анатолій Писаренко та представник "Трудової України" Ігор Шаров.

Опозиція намагалася не допустити проведення голосування, вириваючи у Литвина мікрофон, але їх відштовхували представники більшості.

Валерій Асадчев з "Нашої України", пояснюючи поведінку фракції, зазначив, що Литвин не міг скликати у вівторок позачергову сесію. "За статтею Конституції у перший вівторок лютого й вересня відкривається чергова сесія, а ніяка не позачергова. Це пряме порушення закону", - сказав депутат.

Як оголосив Литвин чергова сесія Верховної Ради розпочнеться о 16 годині.

В той же час на 12:30 у парламенті оголошено, за словами Литвина, "загальні збори депутатів, щоб обговорити загальну ситуацію в парламенті". Характеризуючи поведінку опозиції у вівторок, Литвин сказав, що вона "продемонструвала своє звіряче обличчя".

"Українська правда"


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування