Фінал Ющенко-Янукович закінчиться з результатом 34,3% проти 24,4%

Понеділок, 15 березня 2004, 17:56
Ющенко має вищі шанси на перемогу незалежно від того, з ким із суперників вийде до другого туру президентських виборів.

Це випливає із результатів соціологічного дослідження, проведеного соціологічною службою Центру Разумкова серед 2012 респондентів з 4 по 10 березня 2004 року в усіх регіонах України.

Зокрема, якщо до другого туру вийдуть Ющенко і Янукович, за першого готові віддати свої голоси 34,3 % виборців, тоді як за другого – 24,4%. В той же час проти обох голосували б 18,6% виборців, а 9,7% не прийшли б на вибори. 13% опитаних не змогли відповісти на запитання.

Якщо ж до другого туру президентських виборів вийдуть Ющенко і Мороз, за лідера "Нашої України" готові віддати свої голоси 35,5% опитаних, а за соціаліста – 17,9%. Проти обидвох голосуватимуть 22,8% виборців, не прийдуть на вибори 10,6%, і не змогли відповісти 13,2% опитаних.

У випадку суперництва Ющенка у другому турі з Симоненком, – навіть якщо Мороз, як він нещодавно про це заявив, підтримає при цьому Симоненка і закликатиме за нього голосувати – число потенційних виборців лідера "Нашої України" залишатиметься стабільним і становитиме 34,7%.

Натомість за Симоненка при "альтернативному" Ющенкові готові проголосувати 23,4% опитаних. Проти обох голосували би 19,8% опитаних, не прийшли б на вибори 10%, а не змогли визначитися зі своїм вибором 12,1% опитаних.

Якщо ж Ющенко з якихось причин не вийде у другий тур, у парі Янукович-Мороз нинішній прем'єр може набрати 27,6% голосів, тоді як Мороз – 22,1%. У даному випадку проти обох голосувала би максимальна кількість виборців – 23,3%. Не прийшли б на вибори 10,8% опитаних, і не змогли відповісти 16,2% опитаних.

В той же час саме Янукович, на думку опитаних, має найбільше шансів стати єдиним кандидатом від Широкої демократичної коаліції, угоду про створення якої було підписано 18 лютого. Так вважають 61% опитаних.

Наступну сходинку займає нинішній президент – Кучму відзначили 10,2%. Главу президентської адміністрації Медведчука в ролі узгодженого кандидата від пропрезидентських сил припустили 4,8%, міністра транспорту Кірпу – 3%, голову Нацбанку Тігіпка – 2,6%, голову Верховної Ради Литвина – 2,4%, екс-прем'єра Кінаха – 1,8%, колишнього кандидата в президенти, секретаря РНБО та нинішнього міністра оборони Марчука – 1,8%.

Нинішнього секретаря РНБО Радченка із запропонованого списку не назвав жоден респондент (0%), натомість 0,5% прогнозують такою компромісною фігурою іншого політика. Не змогли відповісти на це питання 12,9% опитаних.

Хоча, з іншого боку, лише 31,1% респондентів вірять, що членам цієї коаліції вдасться домовитися про кандидатуру єдиного кандидата на наступних президентських виборах. У той же час 44,1% опитаних заперечують таку можливість. Не змогли відповісти на це питання 24,6% опитаних.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування