Збір на купівлю комплексу важкого дрону для 48 ОШБ

ЛАЗАРЕНКО ХОЧЕ ДЕБАТУВАТИ З КУЧМОЮ НА "СВОБОДІ"

Середа, 3 березня 2004, 09:41
Павло Лазаренко готовий дебатувати з президентом України Леонідом Кучмою в прямому ефірі Радіо "Свобода".

Про це на своїй інтернет-сторінці заявив адвокат колишнього українського прем'єра Деніел Горовіц, повідомляє радіо "Свобода".

За даними Горовіца, коли американські юристи приїздили до Києва, то президент відмовився давати свідчення у справі Лазаренка попри те, що Україна і Америка підписали угоду про правову допомогу.

Як обіцяє адвокат, на хвилях "Свободи" Лазаренко також відповість на запитання українських журналістів і громадян. Він висуває одну умову: відповіді мають бути в прямому ефірі, тобто не редаговані.

Сполучені Штати звинувачують колишнього українського прем'єра у відмиванні понад 100 мільйонів доларів через приватні американські структури. Суд в Сан-Фрациско має розпочатися 8-го березня.

Своє розслідування кримінальної справи Лазаренка завершила і Генеральна прокуратура України. Про це у вівторок заявив генеральний прокурор Геннадій Васильєв.

За цією справою Лазаренка звинувачують в організації вбивств народного депутата Євгена Щербаня і колишнього голови Нацбанку Вадима Гетьмана.

Зі свого боку, захист стверджує, що на життя Лазаренка готували три замахи і через це, мовляв, Лазаренко покинув Україну. Адвокати обіцяють оприлюднити конкретні факти з цього приводу найближчим часом.

Кілька років тому у Швейцарії Лазаренка вже засудили до півтора років ув’язнення умовно за відмивання грошей. Адвокати також намагалися довести, що Лазаренко переказував мільйони за кордон, щоб фінансувати опозиційну діяльність. Тоді швейцарський суд вирішив, що Лазаренко передовсім дбав про особисте збагачення.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування