Консультант Шуфрича говорить, що хотів тільки допомогти радіо "Континент"

Четвер, 4 березня 2004, 11:55
Редактор черкаської газети "Антена", консультант депутата Шуфрича Валерій Воротнік визнав, що на минулому тижні зустрічався з керівником радіо "Континент" Сергієм Шолохом, однак не погрожував йому, а намагався допомогти.

Про це говориться в коментарі Воротніка, переданому "Українській правді".

Вортнік також повідомив, що на зустрічі була присутня керівник організації "Центр кризової журналістики" Марія Самбур, яка раніше була адвокатом Шолоха.

Як відомо, Шолох в інтерв'ю "УП" повідомив, що до від'їзду закордон перед закриттям радіостанції його підштовхнула зустріч "з помічником депутата Шуфрича і його колишнім адвокатом".

"Вони сказали, що мені кінець, якщо я запущу в ефір "Свободу"; разом з тим вони запропонували співробітництво – якщо я перейду на їхню сторону, то вони вирішать усі проблеми", – відзначив Шолох, що через страх судових переслідувань не назвав їхніх прізвищ.

У коментарі Воротніка говориться, що він і Самбур, "добре знаючи з юридичної точки зору ситуацію, що склалася, вважали, що грамотна і компетентна юридична допомога зможе врятувати ситуацію".

"Ми сказали йому, що наша організація може зайнятися юридичним супроводом ситуації, і для цього зовсім не потрібні ні гранти, ні фінансування з боку Шолоха", – відзначив Воротнік.

За його словами, вони одержали його усну згоду від Шолоха, а для одержання доручення домовилися здзвонитися, однак Шолох "не брав трубку свого мобільного телефону, а співробітниця радіостанції заявила нам, що Шолох виїхав за кордон".

Говорячи про контакти із Шуфричем, Воротнік відзначив, що депутат звернувся до редакції його газети влітку минулого року з проханням допомогти йому в здійсненні контактів з виборцями.

Воротнік повідомив, що "прийняв від Шуфрича пропозицію стати його консультантом", тому що до нього як до редактора постійно звертаються люди зі своїми проханнями.

Тим часом продовжують висловлювати своє занепокоєння закриттям "Континенту" західні партнери радіостанції.

Зокрема керівник програм іноземного мовлення "Німецької хвилі" Міодраг Шорич заявив: "Ми надзвичайно стурбована повідомленням про закриття радіостанції "Континент". Ця радіостанція з березня 2000 року є нашим партнером. Ще минулого року було багато свідчень того, що влада України не дотримується закону про свободу преси".

Напередодні із критичною реакцією закриття "Континенту" виступили представники Бі-Бі-Сі.

Читайте також:

Радіо "Континент" закрили. Перед цим Шолоху погрожували люди Медведчука

Про закриття "Континенту" почули в Лондоні


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування