Перед голосуванням закону про вибори у депутатів викрали картки

П'ятниця, 5 березня 2004, 10:24
Верховна Рада України включила в порядок денний п'ятничного засідання розгляд проекту закону "Про вибори народних депутатів України".

Оскільки в п'ятницю не передбачені голосування, то для цього необхідно було внесено зміни до регламенту.

Це рішення у двох голосуваннях підтримали 257 народних депутатів. Не підтримали його представники "Нашої України" і Блоку Юлії Тимошенко.

Як відомо, зараз на розгляді парламентської конституційної комісії перебуває декілька законів про вибори. Найбільше шансів має законопроект депутатів Ключковського і Рудьковського, що передбачає чисту пропорційну систему з 3% бар'єром для партій і можливим підняттям до 6% прохідного бар'єра для блоків.

Перед голосуванням за включення до порядку денного цього питання представники "Нашої України" попросили перевірити наявність депутатів у залі. Спікер Литвин зачитав список відсутніх із поважних причин народних депутатів. Після цього виступив депутат Віталій Майко (фракція ПППУ – "Трудова Україна"), який заявив, що у "5 депутатів фракції викрали картки для голосування".

"Це вже відбувається не вперше", – сказав Майко і закликав депутатів відмовитися від подібної практики. Водночас він не уточнив, хто саме викрав картки.


"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...