Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко домовився про президентські вибори з Тимошенко. З Морозом - поки ні

Понеділок, 8 березня 2004, 18:38
"Наша Україна" завершила роботу над політичною угодою між представниками опозиції щодо президентських виборів, у якій брав участь також Блок Юлії Тимошенко.

Про це повідомив на прес-конференції у Черкасах лідер "Нашої України" Віктор Ющенко.

За словами Ющенка, документ, над яким працювала спільна комісія, "розставить крапки над "і" в питаннях ставлення до політичної реформи та ведення спільної виборчої кампанії", повідомляє прес-служба "Нашої України".

Переговори з БЮТ лідер "Нашої України" охарактеризував як "успішні", відзначивши, що "питань, які залишилися б неврегульованими, не залишилося".

Водночас Віктор Ющенко визнав, що не може сказати про такий же ступінь порозуміння у переговорах з СПУ.

Певні питання, за його словами, виникли ще влітку минулого року, коли Петро Симоненко і Олександр Мороз долучилися до втілення в життя законопроекту Віктора Медведчука про внесення змін до Конституції.

"Згодом відбулися переговори і, здавалося, ми наблизилися до порозуміння з соціалістами. Але лютневі події в парламенті, в тому числі – голосування 3 лютого, знову залишили багато запитань", – відзначив лідер "Нашої України".

"У нас немає розходжень щодо більшості принципових питань, зокрема щодо всенародних виборів глави держави, але слід розуміти, що влада сьогодні веде шахрайську гру", – додав Ющенко.

Він зауважив, що соціалісти втягуються в цю небезпечну гру: "Це небезпечний шлях, який створює у наших стосунках з соціалістами певні проблеми, але я вкотре наголошую: ми не закриваємо двері для наших партнерів".

***

Ющенко, коментуючи вихід з фракції "Наша Україна" Тараса Чорновола, сказав, що представники фракції звернулися до Чорновола з відкритим листом, у якому закликали його "стати поряд, відділити зерна від полови і у своїй діяльності керуватися в першу чергу інтересами України".

"Ми сподіваємося, що Тарас це розуміє і буде з нами. А те, яким чином використовують його вчинок, його позицію – це виклик, в тому числі для нього самого", – зауважив Ющенко.

"Я ніколи не скажу поганого про Тараса, в тому числі через те, що його прізвище – Чорновіл. Я завжди був чесним по відношенню до цієї людини, намагався знайти йому гідне місце у фракції, пам'ятаючи про його молодість, емоційність, амбітність", – зазначив Ющенко.

Віктор Ющенко відвідав Черкащину з нагоди 190-річчя з дня народження Тараса Шевченка. Під час поїздки він побував на Батьківщині Кобзаря – у Моринцях, Шевченковому. Лідер "Нашої України" взяв участь в літературно–мистецькому святі, присвяченому ювілею Шевченка.



Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування