Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Корчинський пропонує послу Гербсту йти в президенти

Вівторок, 3 серпня 2004, 13:48
Близько 20 представників товариства "Братство" проводять у вівторок у центрі Києва біля станції метро "Хрещатик" акцію по збору підписів для висування кандидатом у президенти посла США в Україні Джона Гербста.

Представники товариства цитують звернення лідера "Братства", кандидата в президенти України
Дмитра Корчинського до Гербста, у якому, зокрема, він просить дипломата "вийти з-за лаштунків на сцену української політики".

У листі Корчинський стверджує, що посол "ховається за спиною якогось там Ющенка". "Для чого нам посередники? Якщо ми за чесну політику, то у виборчому бюлетені має фігурувати дійсне ім'я претендента за вищу владу, Ваше ім'я, Джон Гербст", - йдеться в листі.

Молоді люди - члени "Братства" тримають три американських прапори, на яких написано "Так!" (слоган виборчої кампанії лідера блоку "Наша Україна", кандидата в президенти Віктора Ющенка).

Люди по-різному реагують на акцію. Літній чоловік порвав газету "Братства" і жбурнув нею убік представників "Братства". Жінка похилого віку вступила в дискусію з Корчинським, закінчивши її словами "Ганьба". Навколо учасників акції кілька десятків людей зупиняються на час і йдуть далі. Акція проходить спокійно.

Разом з тим уже зібрані 4 підписи в підтримку висування кандидатом у президенти України Гербста.

Як повідомляє у вівторок прес-служба кандидата на посаду президента України Корчинського, він також звернувся з листом до ЦВК, вимагаючи від глави Центрвиборчкому Сергія Ківалова, "виходячи з законодавства країни, відповідно до якого всі кандидати в президенти мають фігурувати в офіційних документах і у виборчих бюлетенях під своїми дійсними іменами", "розкрити псевдонім "Віктор Ющенко", яким користується надзвичайний повноважний посол США в Україні Гербст".

Прес-служба стверджує: "Як відомо, у випадку перемоги на виборах Ющенко, керувати Україною буде посольство США. Лідер "Братства" наполягає на тому, щоб у бюлетені для голосування фігурував не "Ющенко В.А.", а "Дж. Гербст".

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування