Мороз кличе Ющенка і Симоненка "на барикади". Тимошенко вже готова

П'ятниця, 6 серпня 2004, 13:03
Мороз кличе Ющенка і Симоненка в Ромни на барикади. Тимошенко вже готова

Кандидат у президенти України Олександр Мороз звернувся до кандидатів у президенти Ющенка та Симоненка перервати передвиборчі тури та прибути на Сумщину, щоб підтримати сумських студентів

Про це "Українській правді" повідомив народний депутат від СПУ Юрій Луценко.

Він процитував слова Мороза, що "очевидно банда не збирається здавати владу і ми маємо показати їм, що закон один для всіх".

За його словами, зараз Мороз знаходиться в Луганську, але вони переривають турне для спільної акції в Ромнах. Луценко додав, що Петро Симоненко буд вже на місці по обіді, оскільки зараз він перебуває з туром на Сумщині, а "соціалісти очевидно будуть там у суботу".

Луценко також повідомив, що наразі відпущено затриманих уранці довірену особа кандидату на пост президента України Мороза Сергія Клочка та депутата Сумської міськради Людмилу Чайкіну, яка зазнала значних травм, оскільки "її тягли по колії".

За словами депутата, студентів продовжують утримувати, але якщо їм не висунуть обвинувачення зараз, бо 3-годинний строк затримання вже збіг, "дії міліції будуть незаконними, хоча вони й так не законні".

Луценко також припустив, що при затриманні студентів сумський губернатор Щербань заручився підтримкою Леоніда Кучми, оскільки як нам стало відомо "уряд дав вказівку Корнієнку не чіпати студентів, і ті автобуси, які приїхали вночі, були відтягнуті, а вранці з'явились нові. Ймовірно це відбулося за узгодженням Щербаня з Кучмою".

В той же час Блок Юлії Тимошенко звертається до міжнародної громадськості з проханням дати належну оцінку організованому владою "розбою та знущанню над конституційними правами громадян".

Про це йдеться в заяві БЮТ, поширеній прес-службою блоку.

"Ми також звертаємося до громадян України із закликом не боятися режиму, дні правлення якого лічені. Влада перелякалась кількох десятків молодих патріотів і її страх є визнанням власного безсилля та приреченості", - говориться в заяві.

БЮТ заявляє, що "демократичні сили і все українське суспільство готове з гідністю прийняти останній виклик вмираючого режиму, дати йому відсіч і назавжди відправити злочинну владу в небуття".

"Українська правда"

Читайте також:

Сумських студентів визволятиме Мороз

ЩЕРБАНЬ НЕ ВИПУСТИВ СТУДЕНТІВ ЗА МЕЖІ СУМЩИНИ. ЇХ ПОВ'ЯЗАЛА МІЛІЦІЯ

ПЕРЕД ШТУРМОМ СТУДЕНТАМ ПОГРОЖУВАВ ЩЕРБАНЬ. ЗА ВКАЗІВКОЮ ЯНУКОВИЧА?

СУМСЬКА МІЛІЦІЯ ОБІЦЯЄ ПІДКИНУТИ НАРКОТУ СТУДЕНТАМ. Мороз потелефонував у МВС

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування